Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Brunssum

Een probleem op kantoor, in de buurt, of met de belastingdienst? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridisch advies is voor veel mensen onbetaalbaar. Middels een rechtsbijstandverzekering in Brunssum tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “biedt dekking voor rechtshulp in tal van omstandigheden”. Denk aan situaties als:

 • dat iemand op jouw auto botst
 • Problemen vermogensbeheer
 • Problemen aangaande een boete
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende maatschappijen (o.a. Inshared, Lancyr of DAS) en polissen (bijv. Consument en Echtscheiding). Dankzij onze adviseurs kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Netnummer045 (+3145)
Bewoners28448
Postcodes6440
BuurtschappenBrunssum-West
Naburige plaatsenverzekering-Bergeijk, rechtsbijstandverzekering-Berg en Dal, polis-Beesel, verzekeringspakket-Beemster, Rechtsbijstand Beek en verzekeraar-Bedum
rechtsbijstandverzekering-brunssum

Rechtsbijstandverzekeringen Brunssum vergelijken maart 2024

Met de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische bijstand & bescherming in situaties van ruzies en problemen in Limburg. Dit biedt uitkomst ten tijde van dat iemand op jouw auto botst of Aanvaringen met jouw zorgverzekeraar. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Brunssum vergelijken? Dankzij de vergelijkingstool zoek jij gemakkelijk een geschikte rechtsbijstandverzekering. Rechtsbijstand lijkt best ingewikkeld. We onderscheiden meerdere assuradeurs plus modules. Op onze site kun jij daarover meer lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.brunssum.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar InShared polis

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp wanneer jij dat nodig hebt. Dat gaat in de vorm van proces ondersteuning of geld.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Hierop is er geen sprake van een algemeen advies. Koop je veel online of verhuis je vaak? Dan is er altijd risico op een geschil. Met behulp van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering vind je al vanaf €10,5. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €15 per 4 weken. Het tarief is afhankelijk van type gezin, verzekerde bedrag en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De contracten verschillen op polisvoorwaarden, type dekking, hoogte eigen risico, en uiteraarde de premie per maand. Wat de beste polis is, moet worden bepaald door jouw wensen, en privésituatie. Geholpen door de tool tref je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Brunssum.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Mogelijkheden zijn een 1-persoonshuishouden, of een partner met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. Dat kan gaan om advies of geld. Dit schommelt tussen de €30.000 tot €95.000.

 3. Modules selecteren

  Jij hebt keuzes voor opties als Consument en Wonen. Veel modules nemen resulteert in een hogere maandpremie. Schets voor jezelf op basis waarvan de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Polissen vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een tabel met aanbieders. Sorteer op premie of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in Brunssum.

 5. Regel de overstap

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Klaverblad, Ditzo en Asr snel online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De gekozen verzekeringspartij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Check de beste of juist de goedkoopste verzekering in de omgeving 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente Brunssum)

 • Unive: Lage instapperemie
 • Inshared: Beoordeeld met een 8.0
 • Klaverblad: Persoonlijke adviseur
 • Nationale Nederlanden: Verschillende modules
 • Aegon: Team van ervaren juristen
 • OHRA: Specialisten van DAS
 • DAS: Zelf samentstellen
 • HEMA: In begrijpelijke taal
 • Ditzo: Geen wachttijd
 • Lancyr: De beste juristen op uw zaak
 • Centraal Beheer: Eenvoudig samenstellen
 • ABN AMRO: Gemakkelijk online afsluiten
 • FBTO: Eigen risico van €0,00
 • ARAG: Ruime dekking

Bekijk de verschillende modules

Online jouw rechtsbijstand in Brunssum verzekeren? Dit product is 100% zelf samen te stellen. Dat werkt met handige modules. Extra details lees je hierna.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom je positie als consument. Denk aan vervelende gebeurtenissen inzake familiezaken of een conflict met een webwinkel.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module ondersteunt jou in voorvallen als met name fiscale rechten, vermogen, en aandelen. Onder andere onenigheid inzake huur/verhuur van een 2e woning.
 3. Wonen
  Deze dekking via bijv Inshared of DAS gaat over kwesties rondom je woning (bijv. in wijken als Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum). Denk aan een meningsverschil met de gemeente over jouw huis of advocaat in Brunssum.
 4. Verkeer
  Dit gaat over gebeurtenissen met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Onder andere medische schade en/of letsel(schade) waar jij met de elektrische fiets deelgenoot van bent. Je moet dan denken aan een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. Scheidingskosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze dekking worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Ook handig bij problemen rondom een aankoop’

R. Schouten, Brunssum (maart 2024)