Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Nistelrode

Een botsing op de zaak, in de buurt, of met de belastingdienst? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische hulp kan niet iedereen betalen. Door middel van zo’n rechtsbijstandverzekering in Nistelrode beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die je kunt afsluiten voor wanneer je in een juridisch conflict komt en rechtsbijstand nodig hebt”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een conflict met een autogarage
 • Een meningsverschil over een erfenis
 • Aanvaringen over de kinderen (scheiding)
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere maatschappijen (onder andere OHRA, ABN AMRO en Arag) en pakketten (bijv. Inkomen of Verkeer). Dankzij onze adviseurs vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Regionummer0412 (+31412)
Bewoners29880
Postcodegebieden5388
BuurtenVorstenbosch
Plaatsen nabijverzekering-heesch, rechtsbijstandverzekering-vinkel, polis-reek, rechtsbijstand-haren, verzekeringspakket-zeeland en schaijk
rechtsbijstandverzekering-nistelrode

Rechtsbijstandverzekeringen Nistelrode vergelijken maart 2023

Met een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische medewerking in situaties van ruzies en problemen in Noord-Brabant. Dat komt van pas als het gaat om een conflict over jouw vaarbewijs en Conflicten na een ongeluk in het verkeer. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Nu gelijk de speciale rechtsbijstandpolissen in Nistelrode vergelijken? Via de zoekmachine zoek jij gemakkelijk een betaalbare verzekering. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. In de markt zijn er velerlei verzekeringsbedrijven plus modules. Verderop kun jij daarover meer lezen. Voor info over de gemeente zie ook https://www.bernheze.org/.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Zelf samenstellen met modules
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Interpolis afsluiten

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische medewerking in situatie van persoonlijke geschillen. Dit kan gaan om rechtstreeks advies of financiële middelen.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Hierop is er geen sprake van een eenduidig antwoord. Zit je veel in het verkeer of werk je regelmatig voor een andere baas? Dan is er altijd risico op een geschil. Aan de hand van de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af vanaf €10,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €13,25 per maand. De premie heeft te maken met type huishouden, het bedrag dat je verzekerd, en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De verzekeringen zijn onderscheidend op polisvoorwaarden, inhoud modules, vrijwillige eigen bijdrage, en uiteraarde de premie per maand. Wat precies de beste verzekeraar is hangt af van jouw behoeften, en omstandigheden. Met behulp van de tool ontdek jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Nistelrode.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Bijv. een 1-persoonshuishouden, of een partner met kinderen. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. Dat kan gaan om advies of geld. Dit schommelt tussen de €30.000 tot €70.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Jij hebt keuzes voor o.a. Vermogen en Echtscheiding. Een groot aantal modules resulteert in een duurder tarief. Schat in op basis waarvan de nood het hoogste is. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Polissen vergelijken

  Hierna vind je een pagina met alle opties. Orden ze op premie per maand of beoordelingen voor juridische hulp in Nistelrode.

 5. Afsluiten via internet

  Ben je eruit? Jij kunt een product van o.a. Aegon, FBTO of ING eenvoudig online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De aanstaande verzekeraar biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Voorkom verrassingen, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Stap over naar de beste en/of de goedkoopste polissen in de regio 5388.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2023 (gemeente Bernheze)

 • Unive: Gespecialiseerde juristen
 • Inshared: Met speciale Jaarbeloning
 • Klaverblad: Ruime keuze modules
 • Nationale Nederlanden: Onbeperkt advies bij beginnend conflict
 • Aegon: Verschillende modules
 • OHRA: Verschillende modules
 • DAS: Online schade melden
 • HEMA: Snel advies
 • Ditzo: Zonder eigen risico
 • Lancyr: 24/7 advies van experts
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Gemakkelijk online afsluiten
 • FBTO: Jaarpremie lager dan dagtarief advocaat
 • ARAG: Zelf samentstellen

Voor welke modules kan ik gaan?

Online jouw rechtsbijstand in Nistelrode verzekeren? Deze polis is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt op basis van een aantal modules. Additionele specificaties kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom de rechten van consumenten. Denk aan een conflict over vermeende schade of een TV die kapot gaat.
 2. Belasting & vermogen
  Deze optie ondersteunt jou in situatie zoals fiscaal recht, jouw vermogen, en andere bezittingen. Bijvoorbeeld geschillen over aandelen, obligaties en opties.
 3. Wonen
  Deze keuze via Lancyr en Asr speelt bij geschillen ten aanzien van huizen (bijv. in wijken als Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel). Onder andere onenigheid met de woningstichting of advocaat in Nistelrode.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met alles wat er gebeurt tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan medische schade en/of letsel(schade) waar jij met de elektrische fiets slachtoffer van bent. Een kwestie kan zijn juridische hulp en advies bij (letsel)schade.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen flink oplopen. Middels deze dekking heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Binnen 5 minuten had ik de polis online afgesloten’

K. van der Velde, Nistelrode (maart 2023)