Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Dongeradeel

Een botsing op het werk, met de buren, of met een winkel? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridisch specialist is voor veel mensen onbetaalbaar. Door middel van zo’n rechtsbijstandverzekering in Dongeradeel pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “biedt direct juridische hulp tegen een lage premie”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • een meningsverschil over de reparatie van jouw auto
 • Geschillen met de gemeente
 • Een meningsverschil met de glazenwasser
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende partijen (denk aan Klaverblad, Centraal beheer en Asr) en dekkingen (bijv. Consument of Medisch). Op deze website kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Regionummer0519 (+31519)
Aantal inwoners23932
Postcodegebied9100
BuurtschappenDokkum
Plaatsen in de omgevingverzekering-De Bilt, rechtsbijstandverzekering-Dantumadiel, polis-Dalfsen, verzekeringspakket-Culemborg, Rechtsbijstand Cuijk en verzekeraar-Cromstrijen
rechtsbijstandverzekering-dongeradeel

Rechtsbijstandverzekeringen Dongeradeel vergelijken december 2022

Dankzij de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridische specialisten en advocaten rondom omstandigheden van een conflict in Friesland. Dit is handig in het geval van een vertraagde vlcuht of Aanvaringen met de buren. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Dongeradeel vergelijken? Via de vergelijk tool zoek je eenvoudig een geschikte polis. Zo’n polis is niet heel eenvoudig. We zien uiteenlopende maatschappijen en modules. Verderop zijn verdere details te vinden. Raadpleeg ook eens https://www.dongeradeel.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Ruime keuze uit relevante modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: FBTO dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Dit kan gaan om geld of natura.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Hierop mist een echt eenduidig antwoord. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? In zo’n setting is de kans op een conflict groter. Door middel van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een polis vind je al vanaf €9,75. Duurdere polissen zitten rond de €14 per 30 dagen. De premie hangt af van gezinsgrootte, het verzekerde bedrag, en het aantal modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De verzekeringen zijn onderscheidend op polisvoorwaarden, soorten dekking, hoogte eigen bijdrage, en de premie. Wat het beste aanbod is, hangt af van jouw wensen, budget en situatie. Via onze vergelijk-module vergelijk jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Dongeradeel.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijvoorbeeld alleenstaand, of een partner met kinderen. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In natura of in geld. Dit schommelt tussen de €15.000 tot €50.000.

 3. Kies modules

  We hebben het over thema’s zoals Inkomen en Letselschade. Een groot aantal modules mondt uit in een hogere premie. Bedenk op welke aspecten je risico loopt. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Online vergelijken

  In de volgende stap tref je een tabel met alle opties. Orden ze op premie per maand of reviews voor juridische hulp in Dongeradeel.

 5. Afsluiten via internet

  Een geschikte optie?Alle huishoudens kunnen de diensten van Inshared, Lancyr en Allianz vandaag nog online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De toekomstige partij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Check de beste of goedkoopste polissen in de regio 9100, 9101, 9102, 9103.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Dongeradeel)

 • Unive: Verschillende modules
 • Inshared: Geen overwacht hoge kosten
 • Klaverblad: Professionele verzekering
 • Nationale Nederlanden: Ruime dekking
 • Aegon: Zelf je dekkingen kiezen
 • OHRA: Gespecialiseerde juristen
 • DAS: Online schade melden
 • HEMA: Juristen met expertise
 • Ditzo: Zonder eigen risico
 • Lancyr: Ruime keuze modules
 • Centraal Beheer: Goede beoordeling
 • ABN AMRO: Geen eigen risico
 • FBTO: Voor grote en kleine geschillen
 • ARAG: 24/7 advies van experts

Voor welke modules kan ik gaan?

Wil je jouw rechtsbijstand in Dongeradeel verzekeren? Deze polis is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt op basis van verschillende modules. Extra details tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent de rechten van consumenten. Neem nou vervelende gebeurtenissen inzake ruzie met de buren of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze dekking heeft te maken met alles rondom fiscaal recht, je vermogen, en financiële boedel. Bijvoorbeeld onenigheid met een beleggingsadviseur.
 3. Wonen
  Deze module via o.a. Unive of Nowgo gaat over zaken met betrekking tot appartementen (bijv. in wijken als Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum). Neem nou een meningsverschil met de gemeente over jouw huis of advocaat in Dongeradeel.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op alles wat er gebeurt tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. medische schade of letsel(schade) waar je als fietser betrokken bij bent. Zo’n situatie kan zijn het verhalen van letsel- en/of materiële schade.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De onkosten van een scheiding kunnen aardig in papieren lopen. Met deze dekking staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Tijdens een scheiding altijd voldoende hulp’

K. van Wijk, Dongeradeel (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente