Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Reahûs

Een aanvaring met collega’s, in de straat, of in het verkeer? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridisch specialist kan niet iedereen betalen. Aan de hand van deze rechtsbijstandverzekering in Reahûs wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “voorkomt onverwachte kosten rondom juridische geschillen. “. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • een gestolen voertuig
 • Problemen met jouw zorgverzekeraar
 • Aanvaringen rondom echtscheidingen
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse verzekeraars (zoals Klaverblad, Lancyr en Allianz) en voorwaarden (onder andere Consument of Letselschade). Via onze specialisten kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regionummer0515 (+31515)
Bewoners84048
Postcodegebied8736
BuurtenBolsward
Plaatsen in de buurtverzekering-easterein, rechtsbijstandverzekering-iens, polis-kubaard, rechtsbijstand-warns, verzekeringspakket-wommels en it-heidenskip
rechtsbijstandverzekering-reahus

Rechtsbijstandverzekeringen Reahûs vergelijken maart 2024

Dankzij een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming in het geval van onenigheid in Friesland. Een goede backup in het geval van schade in het verkeer of Geschillen m.b.t. pensioen of sociale uitkeringen. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Reahûs vergelijken? Dankzij de zoekmachine speur jij moeiteloos een geschikte verzekering voor rechtsbijstand. Zo’n polis vergt enige voorkennis. We onderscheiden uiteenlopende verzekeringsmaatschappijen en modules. Op deze pagina kun jij daarover meer lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.gemeentesudwestfryslan.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Je kiest zelf je modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Allianz polis

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische medewerking als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Dit kan gaan om rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op deze kwestie is er geen sprake van een directe algemene conclusie. Zit je veel in de auto of switch je regelmatig van werk? In die situatie is de kans op een conflict groter. Door middel van de modules kan je zelf risico’s afdekken.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €8,5. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €15,75 p/maand. De maandelijkse premie wordt berekend a.d.h.v. gezinsgrootte, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en gekozen modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De verzekeringen lopen uiteen op voorwaarden, soorten dekking, de eigen bijdrage, en uiteraarde de premie per maand. De beste polis selecteer je aan de hand van je specifieke vraag, en omstandigheden. Met behulp van de tool ontdek jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Reahûs.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Bijvoorbeeld zelfstandig wonend, of een partner zonder kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. Dit ligt doorgaans tussen de €20.000 tot €55.000.

 3. Modules selecteren

  We hebben het over thema’s zoals Fiscaal recht en Verkeer. Veel modules aanzetten resulteert in een duurder tarief. Ga na op welke aspecten jij meer risico loopt. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Aanbieders vergelijken

  Hierna vind je een ranglijst met alle opties. Vergelijk ze zelf op premie of waardering voor juridische hulp in Reahûs.

 5. Regel de overstap

  Een geschikte optie?Alle huishoudens kunnen de diensten van OHRA, HEMA en ING eenvoudig online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De gekozen verzekeraar neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Stap over naar de beste of voordeligste verzekeringen in regio 8736.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2024 (gemeente Súdwest-Fryslân)

 • Unive: Zelf samentstellen
 • Inshared: Ruime dekking
 • Klaverblad: Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nationale Nederlanden: 24/7 advies van experts
 • Aegon: Gemakkelijk online afsluiten
 • OHRA: De beste juristen op uw zaak
 • DAS: Professionele verzekering
 • HEMA: Ruime keuze modules
 • Ditzo: Voor vrijwel elke soort schade
 • Lancyr: Gespecialiseerde juristen
 • Centraal Beheer: Goede beoordeling
 • ABN AMRO: Voor grote en kleine geschillen
 • FBTO: Voor vrijwel elke soort schade
 • ARAG: Gemakkelijk online afsluiten

Uit welke modules kan ik kiezen?

Online jouw rechtsbijstand in Reahûs verzekeren? De verzekering is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat werkt op basis van verschillende modules. Meer info kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende consument gerelateerde zaken. Als o.a. een probleem m.b.t. een recente aankoop of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting en vermogen
  Deze module ondersteunt jou in situatie zoals fiscale rechten, het vermogen, en extra eigendommen. Onder andere geschillen m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze dekking bij o.a. Unive en Arag gaat over zaken betreffende woningen (bijv. in buurten als Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim). Denk aan een conflict rondom jouw koopwoning of advocaat in Reahûs.
 4. Verkeer
  Dit gaat over gebeurtenissen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Als o.a. medische schade of letselschade waar je als scootergebruiker aan deelneemt. Een kwestie kan zijn letselschade n.a.v. een ongeluk.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De kosten van zo’n scheiding vallen vaak niet mee. Via deze dekking heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Snel rechtshulp inschakelen zonder hoge kosten’

J. van der Heijden, Reahûs (maart 2024)