Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Bakel

Een botsing op het werk, met de buren, of met de belastingdienst? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridische adviseur is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering in Bakel tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die je kunt afsluiten voor wanneer je in een juridisch conflict komt en rechtsbijstand nodig hebt”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een geschil met een BOVAG-garage
 • Problemen met de internetmaatschappij
 • Aanvaringen over recht van overpad
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij verzekeraars (onder andere Aegon, HEMA of Allianz) en voorwaarden (o.a. Fiscaal recht en Echtscheiding). Via deze site kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
(Net) nummer0492 (+31492)
Bewoners29647
Postcodegebied5760
WijkenGemert
Plaatsen in de buurtverzekering-neerkant, rechtsbijstandverzekering-vlierden, polis-liessel, rechtsbijstand-mierlo, verzekeringspakket-beek-en-donk en mariahout
rechtsbijstandverzekering-bakel

Rechtsbijstandverzekeringen Bakel vergelijken juni 2024

Dankzij zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd profiteer je van juridisch advies en ondersteuning rondom omstandigheden van conflicten in Noord-Brabant. Dit is handig in situaties als een online aankoop die niet wordt bezorgd. of Problemen na een ongeluk in het verkeer. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Bakel vergelijken? Met de vergelijk tool vind jij snel een goedkope polis. Het productis niet heel eenvoudig. In de markt zijn er meerdere aanbieders en dan zijn er nog allerlei modules. Hieronder kun jij daarover meer lezen. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.gemert-bakel.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: ASR Verzekeringen pakket

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor rechtshulp ten tijde van problemen. Je kunt rekenen op o.a. hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op deze kwestie bieden wij geen eenduidig antwoord. Koop je veel online of switch je regelmatig van werk? Dan kan er maar zo een conflict ontstaan. Dankzij de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een polis is er al vanaf €9,5. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €12,25 (maandelijks). Het tarief wordt berekend a.d.h.v. gezinsgrootte, het totaalbedrag, en actieve modules.

Wat is de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De polissen variëren op contractvoorwaarden, inhoud modules, hoogte eigen risico, en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is selecteer je aan de hand van jouw wensen, budget en situatie. Op basis van de vergelijkingstool tref jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Bakel.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Opties zijn een 1 persoons dekking of een partner met kinderen. Jouw verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. Dit varieert van €10.000 tot €60.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Jij hebt keuzes voor dekkingen als Consument of Medisch. Veel modules aanzetten draait uit op een hogere premie. Bedenk op basis waarvan het risico hoog is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Aanbieders vergelijken

  Gelukt? Dan volgt een lijst met aanbieders. Rangschik op premie per maand of reviews voor juridische hulp in Bakel.

 5. Afsluiten via internet

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Inshared, Ditzo en Allianz eenvoudig online afsluiten. Ga je overstappen? Jouw aanstaande verzekeringsaanbieder kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Ontdek de beste of goedkoopste verzekering in de omgeving 5760, 5761.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juni 2024 (gemeente Gemert-Bakel)

 • Unive: Gespecialiseerde juristen
 • Inshared: Eenvoudig samenstellen
 • Klaverblad: Eenvoudig samenstellen
 • Nationale Nederlanden: Gemakkelijk online afsluiten
 • Aegon: Al vanaf €5,52 per maand
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: Gemakkelijk online afsluiten
 • HEMA: Online schade melden
 • Ditzo: Team van ervaren juristen
 • Lancyr: Geen wachttijd
 • Centraal Beheer: Zelf samentstellen
 • ABN AMRO: Online schade melden
 • FBTO: Hoge klantwaardering
 • ARAG: Zelf samentstellen

Welke modules worden aangeboden?

Online jouw rechtsbijstand in Bakel verzekeren? Dit product is 100% zelf samen te stellen. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Hoe dat werkt kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consument gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld een conflict over familiezaken of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze polis heeft te maken met voorvallen als met name fiscaal recht, vermogens, en financiële boedel. Als o.a. geschillen over toeslagen.
 3. Wonen
  Deze polis via bijv Klaverblad of Promovendum is relevant tijdens gebeurtenissen betreffende woningen (bijv. in buurten als Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips). Bijvoorbeeld een meningsverschil met de woningstichting of advocaat in Bakel.
 4. Verkeer
  Betreft alles wat er gebeurt met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Onder andere letselschade en/of medische schade waar jij met de elektrische fiets betrokken bij bent. Zo’n situatie kan zijn een geschil met een BOVAG-garage.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De kosten hiervan kunnen aardig in papieren lopen. Via deze module worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Uiteindelijk toch bij dezelfde verzekeraar gebleven!’

Z. Kuiper, Bakel (juni 2024)