Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Heemstede

Een probleem op de zaak, met de buren, of met de auto? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische ondersteuning is soms financieel niet mogelijk. Aan de hand van een rechtsbijstandverzekering in Heemstede wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “is de verzekering voor juridische ondersteuning bij een geschil”. Denk aan situaties als:

 • een gestolen voertuig
 • Een meningsverschil rondom jouw arbeidscontract
 • Conflicten bij een restaurant
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene assuradeurs (zoals Klaverblad, Ditzo of ING) en pakketten (onder andere Belasting of Wonen). Via onze specialisten vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
(Net) nummer023 (+3123)
Aantal inwoners26766
Postcodegebied2100
BuurtschappenHeemstede-Centrum
Naburige plaatsenverzekering-Hattem, rechtsbijstandverzekering-Harlingen, polis-Haren, verzekeringspakket-Hardinxveld-Giessendam, Rechtsbijstand Harderwijk en verzekeraar-Hardenberg
rechtsbijstandverzekering-heemstede

Rechtsbijstandverzekeringen Heemstede vergelijken maart 2023

Via een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische medewerking rondom omstandigheden van ruzies en problemen in Noord-Holland. Dat komt van pas in situaties als schade in het verkeer en Conflicten rondom echtscheidingen. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Heemstede vergelijken? Aan de hand van onze tool speur je zonder moeite een goedkope verzekering voor rechtsbijstand. Een dergelijke verzekering vergt enige voorkennis. Er zijn verscheidene verzekeraars en allerlei modules. Hieronder zijn verdere details te vinden. Raadpleeg ook eens https://www.heemstede.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Je kiest zelf je modules
 • Goede ondersteuning bij juridische geschillen
 • Ga door naar BLG wonen afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp en advies als jij er zelf niet met iemand uit kunt komen. Zo verstrekken ze bijv. geld of natura.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Daarop hebben we geen directe algemene conclusie. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? Op basis van die info kan je maar zo te maken hebben met een claim. Aan de hand van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering begint met prijzen van €9,75. Dit loopt op tot circa €14 per 4 weken. De premie hangt af van gezinssituatie, het max. te verzekeren bedrag, en de soort modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De contracten variëren op polisvoorwaarden, dekkingen, eigen risico en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is kies je door te kijk naar je specifieke vraag, budget en situatie. Middels de tool zoek jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Heemstede.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Een keuze is alleen, of een partner met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In natura of in geld. Dit ligt doorgaans tussen de €30.000 tot €70.000.

 3. Bepaal modules

  Je hebt de keuze uit dekkingen als Belasting en Wonen. Een groot aantal modules resulteert in een hogere premie. Ga na op welke fronten jij meer risico loopt. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Polissen vergelijken

  In de volgende stap tref je een ranglijst met aanbieders. Rank zelf op prijs of reviews voor juridische hulp in Heemstede.

 5. Direct afsluiten

  Een geschikte optie?Alle huishoudens kunnen de diensten van Aegon, Lancyr en ING eenvoudig online afsluiten. Betreft het een overstap? De aanstaande assuradeur biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Voorkom verrassingen, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Ontdek de beste of laagst-geprijsde verzekering in de omgeving 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van maart 2023 (gemeente Heemstede)

 • Unive: Zelf samentstellen
 • Inshared: Ruime keuze modules
 • Klaverblad: Geen poespas
 • Nationale Nederlanden: Geen overwacht hoge kosten
 • Aegon: Ruime keuze modules
 • OHRA: Specialisten van DAS
 • DAS: Online schade melden
 • HEMA: Zelf je dekkingen kiezen
 • Ditzo: Eenvoudig samenstellen
 • Lancyr: Goede beoordeling
 • Centraal Beheer: Goede beoordeling
 • ABN AMRO: Verschillende modules
 • FBTO: Er is geen eigen risico
 • ARAG: Eenvoudig samenstellen

Welke modules worden aangeboden?

Meteen jouw rechtsbijstand in Heemstede verzekeren? De verzekering kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt op basis van handige modules. Meer info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende de rechten van consumenten. Onder andere een probleem m.b.t. een recente aankoop of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze dekking heeft betrekking op omstandigheden rondom fiscale rechten, vermogen, en ander waardevol bezit. Onder andere een conflict m.b.t. belastingaanslagen.
 3. Wonen
  Deze keuze via bijv Centraal beheer en DAS gaat over zaken rondom je woning (bijv. in een wijk zoals Heemstede-Centrum, Heemstede-Zuid, Heemstede west van de spoorbaan). Denk hier aan een conflict met de Vereniging van Eigenaren of advocaat in Heemstede.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op gebeurtenissen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Onder andere letselschade en/of medische schade waar je als scootergebruiker aan deelneemt. Een kwestie kan zijn geschillen ontstaan bij aankoop of verkoop van je auto.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. Dergelijke kosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze module heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Geen angst voor hoge juridische kosten’

P. van der Velde, Heemstede (maart 2023)