Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Haren

Een probleem op kantoor, in de buurt, of met de belastingdienst? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische ondersteuning is soms financieel niet mogelijk. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Haren pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “is de verzekering voor juridische ondersteuning bij een geschil”. Denk aan situaties als:

 • een meningsverschil over de reparatie van jouw auto
 • Conflicten over schade en persoonlijk letsel bij verkeersongevallen
 • Aanvaringen bij de verbouwing van een woning
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende aanbieders (o.a. OHRA, ABN AMRO en ING) en pakketten (als Consument of Letselschade). Via onze specialisten lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Netnummer050 (+3150)
Inwoners19076
Postcodegebied9751
WijkenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Groningen, rechtsbijstandverzekering-Grave, polis-Gouda, verzekeringspakket-Gorinchem, Rechtsbijstand Gooise Meren en verzekeraar-Goirle
rechtsbijstandverzekering-haren

Rechtsbijstandverzekeringen Haren vergelijken juni 2024

Middels de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridisch advies en ondersteuning in het geval van een conflict in Groningen. Iets onmisbaars in situaties als problemen met een winkel en Geschillen over de voorwaarden van scheiden. De modules zijn af te sluiten voor het hele gezin. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Haren vergelijken? Dankzij onze tool check jij eenvoudig een geschikte verzekering. Het productvergt enige voorkennis. Je vindt altijd velerlei verzekeringsmaatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Hieronder kun jij daarover meer lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.haren.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: ASR Verzekeringen polis

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt. Je kunt rekenen op o.a. rechtstreeks advies of financiële middelen.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op deze kwestie mist een echt gemiddeld antwoord. Zit je veel in het verkeer of switch je regelmatig van werk? In dat geval is er altijd risico op een geschil. Via de modules stel je zelf een pakket samen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand kan je al vinden vanaf €10,25. Duurdere polissen zitten rond de €14 per 4 weken. De maandpremie hangt af van type gezin, het totaalbedrag, en de soort modules.

Welke verzekering is de beste?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De modules variëren op contractvoorwaarden, inhoud modules, hoogte eigen bijdrage, en natuurlijk de kosten. De beste polis kies je door te kijk naar jouw eisen en omstandigheden. Middels de vergelijkingstool vergelijk jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Haren.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Mogelijkheden zijn alleenstaand, of samenwonend met kinderen. Deze verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). Dat kan gaan om advies of geld. Dit ligt doorgaans tussen de €30.000 tot €65.000.

 3. Bepaal modules

  We onderscheiden thema’s zoals Fiscaal recht en Echtscheiding. Veel modules aanzetten heeft als gevolg een duurdere verzekering. Schat in op basis waarvan de nood het hoogste is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Vergelijk verzekeraars

  In de volgende stap tref je een ranglijst met alle opties. Orden ze op premie per maand of beoordelingen voor juridische hulp in Haren.

 5. Afsluiten via internet

  Iets gevonden? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Inshared, Lancyr en Reaal direct online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De aanstaande maatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Kom niet voor verrassingen te staan, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Bekijk de beste of laagst-geprijsde verzekeringen in regio 9751, 9752, 9753.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juni 2024 (gemeente Haren)

 • Unive: Verschillende modules
 • Inshared: Direct online verzekeren
 • Klaverblad: Zelf je dekkingen kiezen
 • Nationale Nederlanden: Verschillende modules
 • Aegon: Voor vrijwel elke soort schade
 • OHRA: Voor grote en kleine geschillen
 • DAS: Gespecialiseerde juristen
 • HEMA: 24/7 advies van experts
 • Ditzo: De beste juristen op uw zaak
 • Lancyr: Direct online verzekeren
 • Centraal Beheer: Gespecialiseerde juristen
 • ABN AMRO: Dagelijks aanpasbaar
 • FBTO: Ruime dekking
 • ARAG: Gemakkelijk online afsluiten

Uit welke modules kan ik kiezen?

Direct jouw rechtsbijstand in Haren verzekeren? Dit product kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat gaat aan de hand van een aantal modules. Aanvullende info vind je hieronder.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met je positie als consument. Onder andere problematische situatie aangaande vermeende schade of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze module biedt hulp tijdens situatie zoals fiscaal recht, vermogens, en extra eigendommen. Als o.a. een aanvaring m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze polis via Nationale Nederlanden of ANWB gaat over zaken ten aanzien van je huis (bijv. in wijken als Centrum, Land). Onder andere onenigheid bij de verkoop van een huis of advocaat in Haren.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op problemen die veroorzaakt zijn in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Onder andere medische schade en/of letsel(schade) waar je als fietser slachtoffer van bent. Je moet dan denken aan strafzaken in verband met deelname aan het verkeer.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. Dergelijke kosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze module heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Dankzij deze vergelijker vond ik een passende verzekering’

Z. de Graaf, Haren (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente