Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Hengelo

Een botsing op zakelijk gebied, in het gezin, of op de weg? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridisch advies is soms financieel niet mogelijk. Door gebruik te maken van een rechtsbijstandverzekering in Hengelo beperk je het risico. De rechtsbijstandverzekering “is de verzekering voor juridische ondersteuning bij een geschil”. Denk aan situaties als:

 • een geschil m.b.t jouw rijbewijs
 • Problemen rondom de reparatie van een auto
 • Een meningsverschil binnen het huwelijk
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende verzekeraars (zoals OHRA, Ditzo en Promovendum) en polissen (zoals Vermogen of Medisch). Via deze site lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
(Net) nummer0575 (+31575)
Bewoners81075
Postcodes7255
WijkenBinnenstad
Naburige plaatsenverzekering-Heiloo, rechtsbijstandverzekering-Heeze-Leende, polis-Heerlen, verzekeringspakket-Heerhugowaard, Rechtsbijstand Heerenveen en verzekeraar-Heerde
rechtsbijstandverzekering-hengelo

Rechtsbijstandverzekeringen Hengelo vergelijken juni 2024

Middels de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten in situaties van conflicten in Overijssel. Dat komt van pas in het geval van niet nagekomen afspraken van winkels en Problemen m.b.t. pensioen of sociale uitkeringen. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Hengelo vergelijken? Via de vergelijk tool check je gemakkelijk een goede verzekeringscontract. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. We zien verschillende maatschappijen en modules. Op deze pagina kun jij daarover meer lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.hengelo.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: Aegon dekking

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geeft juridisch advies in het geval van een conflict. Ze bieden je onder andere financiële middelen of advies.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Daarop bieden wij geen gemiddeld antwoord. Koop je veel online of werk je regelmatig voor een andere baas? In zo’n setting is er altijd risico op een geschil. Met behulp van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering vind je al vanaf €8. Duurdere polissen zitten rond de €12,25 per maand. De maandpremie heeft te maken met gezinssituatie, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en gekozen modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De verzekeringen verschillen op kleine lettertjes, modules, hoogte eigen risico, en niet te vergeten te premie. Wat precies de beste verzekeraar is selecteer je aan de hand van je specifieke vraag, en omstandigheden. Met behulp van de tool vergelijk je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Hengelo.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Een keuze is een 1 persoons dekking of alleen kinderen en geen partner. Jouw verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. De max. vergoeding loopt van €22.500 tot €65.000.

 3. Modules selecteren

  We onderscheiden o.a. Inkomen of Medisch. Veel modules nemen draait uit op een duurdere verzekering. Schat in op basis waarvan je risico loopt. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Gelukt? Dan volgt een overzicht met polissen. Orden ze op premie of reviews voor juridische hulp in Hengelo.

 5. Online afsluiten

  Iets gevonden? Jij kunt een product van o.a. Unive, ABN AMRO of Interpolis gemakkelijk online afsluiten. Betreft het een overstap? De toekomstige verzekeringsaanbieder neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische hulp en advies. Stap over naar de beste en/of de goedkoopste polissen in de regio 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juni 2024 (gemeente Hengelo)

 • Unive: Zaken snel opgepakt
 • Inshared: Zelf je dekkingen kiezen
 • Klaverblad: Geen overwacht hoge kosten
 • Nationale Nederlanden: Zelf samentstellen
 • Aegon: 240 juristen en 70 advocaten
 • OHRA: Altijd gratis telefonisch advies
 • DAS: Team van ervaren juristen
 • HEMA: Zelf samentstellen
 • Ditzo: Geen overwacht hoge kosten
 • Lancyr: In 5 minuten verzekerd
 • Centraal Beheer: Gemakkelijk online afsluiten
 • ABN AMRO: Dagelijks aanpasbaar
 • FBTO: Ruime keuze modules
 • ARAG: Hoge klantwaardering

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Direct jouw rechtsbijstand in Hengelo verzekeren? De verzekering kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dit doe je met speciale modules. Meer info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over je positie als consument. Bijvoorbeeld een conflict over een aankoop of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting & vermogen
  Deze keuze ondersteunt jou in alles rondom fiscaal recht, je vermogen, en financiële boedel. Neem nou een conflict inzake huur/verhuur van een 2e woning.
 3. Wonen
  Deze keuze via o.a. Unive of Allianz is relevant tijdens gebeurtenissen ten aanzien van appartementen (bijv. in een wijk zoals Binnenstad, Hengelose Es, Noord, Hasseler Es, Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Woolde, Slangenbeek, Buitengebied). Denk hier aan onenigheid m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Hengelo.
 4. Verkeer
  Dit gaat over gebeurtenissen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. medische schade en/of letsel(schade) waar je als verkeersdeelnemer betrokken bij bent. Een typisch voorbeeld is een gestolen voertuig.
 5. Mediation / echtscheiding
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. Scheidingskosten zijn doorgaans zeer fors. Via deze optie kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Ruim aanbod, handige keuze filters’

G. van Vliet, Hengelo (juni 2024)