Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Utrecht

Een botsing met collega’s, in de straat, of met de auto? Het kan iedereen overkomen. Een juridische adviseur is voor veel mensen onbetaalbaar. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Utrecht pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “geeft advies bij een beginnend conflict tot bijstand in de rechtbank”. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een conflict over jouw vaarbewijs
 • Aanvaringen over toeslagen
 • Een meningsverschil bij een restaurant
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende partijen (o.a. Nationale Nederlanden, Lancyr en Nowgo) en pakketten (o.a. Consument of Wonen). Met onze tools lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
(Net) nummer030 (+3130)
Inwoners338967
Postcodes3451
BuurtschappenWest
Plaatsen nabijverzekering-Stein, rechtsbijstandverzekering-Steenwijkerland, polis-Steenbergen, verzekeringspakket-Stede Broec, Rechtsbijstand Staphorst en verzekeraar-Stadskanaal
rechtsbijstandverzekering-utrecht

Rechtsbijstandverzekeringen Utrecht vergelijken december 2022

Dankzij een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische hulp en advies in scenario’s van moeilijkheden in Utrecht. Een goede backup tijdens voorvallen als dat iemand op jouw auto botst en Conflicten over de kinderen (scheiding). Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Utrecht vergelijken? Met de vergelijk tool speur jij gemakkelijk een betaalbare rechtsbijstandverzekering. Zo’n polis is niet heel eenvoudig. We onderscheiden verscheidene verzekeraars en opties. Op deze pagina zijn verdere details te vinden. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.utrecht.nl.

Voordelen verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Reaal dekking

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft geeft juridisch advies wanneer jij dat nodig hebt. Dit kan gaan om geld of natura.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Op deze kwestie bieden wij geen eenduidig antwoord. Zit je veel in het verkeer of verhuis je vaak? Op basis van die info kan je maar zo te maken hebben met een claim. Met behulp van de modules stel je zelf een pakket samen.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een polis begint met prijzen van €8,25. Kosten lopen op tot €14 per 4 weken. Het tarief heeft te maken met gezinssamenstelling, het max. te verzekeren bedrag, en actieve modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De polissen variëren op vergoedingen, modules, het eigen risico, en natuurlijk de kosten. Wat het beste aanbod is, moet worden bepaald door jouw wensen, en risicogebieden. Middels onze vergelijk-module vind jij moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Utrecht.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Bijvoorbeeld zelfstandig wonend, of samenwonend met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand betekent ook dat het hele gezin is meeverzekerd.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In de vorm van diensten of geld. Je ontvangt meestal maximaal tussen de €5.000 tot €90.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We hebben het over opties als Belasting of Verkeer. Een groot aantal modules betekent een duurder tarief. Bedenk op welke aspecten het risico hoog is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Polissen vergelijken

  Hierna vind je een overzicht met mogelijkheden. Orden ze op kosten of reviews voor juridische hulp in Utrecht.

 5. Regel de overstap

  Je keuze gemaakt? Iedereen kan de modules van Klaverblad, FBTO en ING direct online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De nieuwe verzekeringsaanbieder kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Vermijd hoge juridische kosten, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Raadpleeg de beste en/of de goedkoopste polissen in de regio 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Utrecht)

 • Unive: Online schade melden
 • Inshared: Met speciale Jaarbeloning
 • Klaverblad: Goede beoordeling
 • Nationale Nederlanden: Online schade melden
 • Aegon: Team van ervaren juristen
 • OHRA: Juristen met expertise
 • DAS: Juristen met expertise
 • HEMA: Team van ervaren juristen
 • Ditzo: Juristen met expertise
 • Lancyr: Hoge klantwaardering
 • Centraal Beheer: Ruime keuze modules
 • ABN AMRO: De beste juristen op uw zaak
 • FBTO: Geen overwacht hoge kosten
 • ARAG: Gemakkelijk online afsluiten

Welke modules worden aangeboden?

Snel jouw rechtsbijstand in Utrecht verzekeren? Jouw polis kun je volledig personaliseren. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Aanvullende info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met consument gerelateerde zaken. Als o.a. geschillen met betrekking tot een aankoop of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen & Belasting
  Deze polis ondersteunt jou in voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en financiële boedel. Bijvoorbeeld een meningsverschil over toeslagen.
 3. Wonen
  Deze optie via bijv Inshared of Zekur gaat over kwesties aangaande woningen (bijv. in een wijk als West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern). Onder andere een meningsverschil m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Utrecht.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met alles wat er gebeurt tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Betreft zaken als letselschade en medische schade waar jij als autobestuurder aan deelneemt. Een kwestie kan zijn een geschil met een BOVAG-garage.
 5. Mediation / echtscheiding
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. Dergelijke kosten vallen vaak niet mee. Middels deze optie worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Dankzij deze vergelijker vond ik een passende verzekering’

Familie. Meyer, Utrecht (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente