Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Kollumerland en Nieuwkruisland

Een botsing op het werk, in de straat, of met de auto? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Aan de hand van deze rechtsbijstandverzekering in Kollumerland en Nieuwkruisland beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “geeft advies bij een beginnend conflict tot bijstand in de rechtbank”. Je kunt dan denken aan:

 • problemen met de boeking van een vakantie
 • Een meningsverschil met de energieleverancier
 • Aanvaringen inzake ouderlijk gezag en/of een omgangsregeling
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij aanbieders (als Inshared, Ditzo en Promovendum) en modules (als Werk of Mediation). Op deze website lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
(Regio) nummer0511 (+31511)
Bewoners12811
Postcodegebied9299
BuurtschappenKollum
Plaatsen nabijverzekering-Heerde, rechtsbijstandverzekering-Heemstede, polis-Heemskerk, verzekeringspakket-Hattem, Rechtsbijstand Harlingen en verzekeraar-Haren
rechtsbijstandverzekering-kollumerland-en-nieuwkruisland

Rechtsbijstandverzekeringen Kollumerland en Nieuwkruisland vergelijken december 2022

Middels de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische bijstand & bescherming tijdens taferelen zoals conflicten in Friesland. Dit is handig in situaties als een geschil met de gemeente. en Conflicten over erfenissen. Elk gezinslids is op de polis meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Kollumerland en Nieuwkruisland vergelijken? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool speur jij direct een goede verzekeringscontract. Zo’n polis lijkt best ingewikkeld. In de markt zijn er velerlei maatschappijen plus modules. Op deze pagina zijn verdere details te vinden. Raadpleeg ook eens https://www.kollumerland.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Independer dekking

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische hulp en advies in situatie van persoonlijke geschillen. Dat gaat in de vorm van rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op dat vraagstuk hebben we geen helder advies. Koop je veel online of heb je te maken met onzeker werk? Dan is er altijd risico op een geschil. Via de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering vind je al vanaf €9,25. Dit loopt op tot circa €15 per maand. De assurantiepremie hangt af van gezinsgrootte, het afgedekte bedrag, en het aantal modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat verschilt per situatie. De verzekeringen verschillen op voorwaarden, dekkingen, het eigen risico, en natuurlijk de kosten. Welke verzekeraar de beste is, kies je door te kijk naar jullie eigen draagvlak, en privésituatie. Op basis van onze vergelijk-module ontdek je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Kollumerland en Nieuwkruisland.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Selecteer gezinssituatie

  Bijv. een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In contanten of juist in advies. Dit schommelt tussen de €27.500 tot €50.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Je kunt kiezen uit bijv. Werk of Verkeer. Alle modules kiezen draait uit op een hogere premie. Ga na op welke manier het risico het grootst is. Veel onderweg? Dan is de module verkeer relevant.

 4. Online vergelijken

  Hierna vind je een lijst met polissen. Orden ze op prijs of reviews voor juridische hulp in Kollumerland en Nieuwkruisland.

 5. Online afsluiten

  Een geschikte optie?Jij kunt een product van o.a. Aegon, ABN AMRO of Reaal eenvoudig online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De toekomstige assuradeur neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Bekijk de beste of laagst-geprijsde polissen in de regio 9299.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland)

 • Unive: Professionele verzekering
 • Inshared: Hoge klantwaardering
 • Klaverblad: Juristen met expertise
 • Nationale Nederlanden: Professionele verzekering
 • Aegon: De beste juristen op uw zaak
 • OHRA: Online schade melden
 • DAS: Zelf samentstellen
 • HEMA: Ruime keuze modules
 • Ditzo: Team van ervaren juristen
 • Lancyr: Gespecialiseerde juristen
 • Centraal Beheer: Persoonlijk contact met jurist
 • ABN AMRO: Ruime dekking
 • FBTO: Team van ervaren juristen
 • ARAG: Partner van de KNVB

Uit welke modules kan ik kiezen?

Meteen jouw rechtsbijstand in Kollumerland en Nieuwkruisland verzekeren? Dit product is 100% zelf samen te stellen. Dat werkt op basis van verschillende modules. Extra details lees je hierna.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent aankopen e.d. Zoals bijv. een probleem m.b.t. een recente aankoop of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting & vermogen
  Deze dekking heeft betrekking op omstandigheden rondom fiscale rechten, je vermogen, en aandelen. Neem nou geschillen over beleggingsadvies.
 3. Wonen
  Deze keuze bij HEMA of Zekur speelt bij geschillen rondom je appartement (bijv. in een wijk als Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest). Denk hier aan geschillen met de woningstichting of advocaat in Kollumerland en Nieuwkruisland.
 4. Verkeer
  We hebben het over zaken die spelen op de weg (verkeersrechtsbijstand). Denk aan medische schade en letselschade waar jij als bestuurder betrokken bij bent. Je kunt denken aan dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Soms ook gezinsrechtsbijstand genoemd. Nuttig wanneer er sprake is van scheiding. De kosten van zo’n scheiding kunnen flink oplopen. Met deze module kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Rekenen op maximale ondersteuning’

Q. van den Bosch, Kollumerland en Nieuwkruisland (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente