Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Winsum

Een conflict met collega’s, met de buren, of met de belastingdienst? Het kan iedereen overkomen. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Middels deze rechtsbijstandverzekering in Winsum pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die hulp biedt bij juridische conflicten”. Denk aan situaties als:

 • een TV die kapot gaat
 • Conflicten inzake huur/verhuur van een 2e woning
 • Conflicten binnen de familiekring
Direct je eigen verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene partijen (o.a. Nationale Nederlanden, FBTO of Nowgo) en voorwaarden (o.a. Vermogen of Wonen). Via deze site vind je alle informatie.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
(Regio) nummer050 (+3150)
Bewoners13633
Postcodegebied9773
WijkenWijk
Plaatsen in de buurtverzekering-Westervoort, rechtsbijstandverzekering-Westerveld, polis-West Maas en Waal, verzekeringspakket-Werkendam, Rechtsbijstand Weesp en verzekeraar-Weert
rechtsbijstandverzekering-winsum

Rechtsbijstandverzekeringen Winsum vergelijken juni 2024

Door de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming tijdens taferelen zoals moeilijkheden in Groningen. Een goede backup in het geval van een geschil met een FOCWA-garage of Een meningsverschil tijdens de bouw van een woning. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Winsum vergelijken? Aan de hand van onze tool vind jij zonder moeite de gewenste rechtsbijstandverzekering. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. Je vindt altijd uiteenlopende assuradeurs en allerlei modules. Hieronder leggen we een en ander uit. Voor info over de gemeente zie ook https://www.winsum.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Zelf samenstellen met modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: FBTO polis

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische medewerking in situatie van persoonlijke geschillen. Zo verstrekken ze bijv. hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Daarop is er geen gemiddeld antwoord. Zit je veel in het verkeer of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval kan je maar zo te maken hebben met een claim. Aan de hand van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een polis kan je al vinden vanaf €8,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €14,25 p/maand. Het tarief hangt af van type gezin, verzekerde bedrag en het aantal modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De polissen variëren op polisvoorwaarden, type dekking, de eigen bijdrage, en uiteraarde de premie per maand. Wat het beste aanbod is, selecteer je aan de hand van jouw wensen, en financiële situatie. Door de tool check jij eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Winsum.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Bijvoorbeeld alleen, of gezinnen met (en zonder) kids. Jouw verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Oftewel: wat gaat de verzekeraar maximaal p/jaar betalen. In natura of in geld. Dit ligt doorgaans tussen de €7.500 tot €95.000.

 3. Modules selecteren

  We onderscheiden bijv. Fiscaal recht of Verkeer. Een groot aantal modules heeft als gevolg hogere lasten. Denk je in op welke fronten het risico het grootst is. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Polissen vergelijken

  In de volgende stap tref je een overzicht met mogelijkheden. Vergelijk ze zelf op prijs of score voor juridische hulp in Winsum.

 5. Regel de overstap

  Je keuze gemaakt? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Aegon, ABN AMRO of Asr gemakkelijk online afsluiten. Betreft het een overstap? Jouw aanstaande verzekeringsaanbieder biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Vermijd hoge juridische kosten, en kies een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Bekijk de beste of voordeligste in jouw regio 9773.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juni 2024 (gemeente Winsum)

 • Unive: Vanaf €3,38 per maand
 • Inshared: Voor grote en kleine geschillen
 • Klaverblad: Voor vrijwel elke soort schade
 • Nationale Nederlanden: Direct online verzekeren
 • Aegon: 70 advocaten
 • OHRA: Goede beoordeling
 • DAS: Professionele verzekering
 • HEMA: Juristen met expertise
 • Ditzo: Zaken snel opgepakt
 • Lancyr: Gemakkelijk online afsluiten
 • Centraal Beheer: Goede beoordeling
 • ABN AMRO: Direct verzekerd
 • FBTO: Professionele verzekering
 • ARAG: Voor grote en kleine geschillen

Bekijk de verschillende modules

Snel jouw rechtsbijstand in Winsum verzekeren? De verzekering is erg flexibel qua mogelijkheden. Dit doe je met een aantal modules. Aanvullende info tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Denk dan aan zaken rondom aankopen e.d. Bijvoorbeeld vervelende gebeurtenissen inzake een aankoop of onenigheid met de energieleverancier.
 2. Belasting & vermogen
  Deze module verleent bijstand bij zaken als fiscaal recht, het vermogen, en andere bezittingen. Neem nou een conflict inzake huur/verhuur van een 2e woning.
 3. Wonen
  Deze keuze via bijv Centraal beheer of Zekur is relevant tijdens gebeurtenissen rondom woningen (bijv. in buurten als Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03). Bijvoorbeeld geschillen met de gemeente over jouw huis of advocaat in Winsum.
 4. Verkeer
  Dit gaat over zaken die spelen op de weg (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld letselschade en/of medische schade waar je als verkeersdeelnemer aan deelneemt. Je kunt denken aan een tegenpartij die schade op jou verhaald.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. De kosten hiervan vallen in de praktijk vaak hoog uit. Met deze mogelijkheid kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Zonder hulp van een tussenpersoon geregeld’

Familie. van der Veen, Winsum (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente