Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Peel en Maas

Een aanvaring op het werk, met de buren, of met een winkel? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridische adviseur is soms financieel niet mogelijk. Door middel van de rechtsbijstandverzekering in Peel en Maas pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die u beschermt wanneer u rechtshulp nodig heeft tijdens een conflict”. Je kunt dan denken aan:

 • schade bij een ongeluk of aanrijding
 • Een meningsverschil over toeslagen
 • Problemen met een ambtenaar
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene verzekeraars (zoals Unive, Centraal beheer en Nowgo) en dekkingen (als Vermogen of Letselschade). Op deze website kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
(Net) nummer077 (+3177)
Aantal inwoners43316
Postcodes5980
BuurtschappenGrashoek-Koningslust
Plaatsen in de regioverzekering-Ommen, rechtsbijstandverzekering-Olst-Wijhe, polis-Oldenzaal, verzekeringspakket-Oldebroek, Rechtsbijstand Oldambt en verzekeraar-Oisterwijk
rechtsbijstandverzekering-peel-en-maas

Rechtsbijstandverzekeringen Peel en Maas vergelijken januari 2023

D.m.v. een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten in scenario’s van conflicten in Limburg. Dat komt van pas in het geval van een conflict na een auto ongeluk en Een meningsverschil beleggingsadvies. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Peel en Maas vergelijken? Middels onze tool check je eenvoudig een goede rechtsbijstandverzekering. Een dergelijke verzekering vergt enige voorkennis. Er zijn verscheidene verzekeraars en opties. Op onze site kan je er alles over lezen. Raadpleeg ook eens https://www.peelenmaas.nl.

4 redenen voor een verzekering rechtsbijstand

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: Zelf polis

Wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp in situatie van persoonlijke geschillen. Je kunt rekenen op o.a. financiële middelen of advies.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Op dat vraagstuk bieden wij geen standaard antwoord. Koop je veel online of switch je regelmatig van werk? In die situatie is er altijd risico op een geschil. Met behulp van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Hoe liggen de prijzen voor de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering sluit je af vanaf €11,75. Duurdere polissen zitten rond de €14 per 4 weken. De premie wordt bepaald door gezinssituatie, het bedrag dat je verzekerd, en het aantal modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat hangt er nogal vanaf. De verzekeringen wijken van elkaar af op polisvoorwaarden, inhoud modules, de eigen bijdrage, en natuurlijk de kosten. De beste polis hangt af van jouw behoeften, en omstandigheden. Door het vergelijk script vind jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Peel en Maas.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Bijv. een 1-persoonshuishouden, of een partner met kinderen. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). Vaak gaat het om kosten voor advies en hulp. Dit schommelt tussen de €12.500 tot €75.000.

 3. Bepaal modules

  Je hebt de keuze uit bijv. Belasting of Echtscheiding. Alle modules kiezen resulteert in een duurder tarief. Ga na op welke fronten de nood het hoogste is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Online vergelijken

  In de volgende stap tref je een tabel met alle opties. Rangschik op prijs of waardering voor juridische hulp in Peel en Maas.

 5. Regel de overstap

  Alle opties bekeken? Je kunt de polis van bijvoorbeeld Klaverblad, Lancyr en Arag snel online afsluiten. Ga je overstappen? De toekomstige verzekeringsmaatschappij helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Kom niet voor verrassingen te staan, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Check de beste of juist de goedkoopste verzekering in de omgeving 5980, 5981, 5988, 5991.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van januari 2023 (gemeente Peel en Maas)

 • Unive: Voor grote en kleine geschillen
 • Inshared: Beoordeeld met een 8.0
 • Klaverblad: Eenvoudig samenstellen
 • Nationale Nederlanden: Hoogste score MoneyView
 • Aegon: 24/7 advies van experts
 • OHRA: Altijd gratis telefonisch advies
 • DAS: Geen overwacht hoge kosten
 • HEMA: Verschillende modules
 • Ditzo: Direct online verzekeren
 • Lancyr: Eenvoudig samenstellen
 • Centraal Beheer: Geen overwacht hoge kosten
 • ABN AMRO: Ruime dekking
 • FBTO: Online schade melden
 • ARAG: Afsluiten gaat via de partners

Bekijk de verschillende modules

Wil je jouw rechtsbijstand in Peel en Maas verzekeren? Dit product is 100% zelf samen te stellen. Dat werkt op basis van verschillende modules. Hoe dat werkt tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende je positie als consument. Neem nou een probleem m.b.t. een recente aankoop of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze module heeft te maken met voorvallen als met name fiscaal recht, het vermogen, en andere bezittingen. Denk aan geschillen met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze dekking bij FBTO en Promovendum gaat over zaken inzake je huis (bijv. in wijken als Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel). Bijvoorbeeld een aanvaring bij de aankoop van een huis of advocaat in Peel en Maas.
 4. Verkeer
  Dit gaat over vervelende omstandigheden met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan (letsel)schade of medische schade waar jij als bestuurder betrokken bij bent. Je moet dan denken aan dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. Scheidingskosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze dekking worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Ik zocht de goedkoopste aanbieder, dat is gelukt’

T. van den Velde, Peel en Maas (januari 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente