Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Helmond

Een probleem op kantoor, met de buren, of in het verkeer? Soms kun jij er niks aan doen. Een juridisch specialist kan erg duur zijn. Door middel van een rechtsbijstandverzekering in Helmond tackle je dit probleem. De rechtsbijstandverzekering “voorkomt onverwachte kosten rondom juridische geschillen. “. Voorbeelden hiervan zijn:

 • een conflict met je internetprovider
 • Aanvaringen omtrent beleggingen
 • Aanvaringen aangaande alimentatie
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Je kunt kiezen voor diverse aanbieders (denk aan Klaverblad, Lancyr en Interpolis) en pakketten (o.a. Werk en Letselschade). Via onze specialisten kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
(Regio) nummer0492 (+31492)
Aantal inwoners90127
Postcodes5700
BuurtschappenBinnenstad
Plaatsen in de omgevingverzekering-Heerlen, rechtsbijstandverzekering-Heerhugowaard, polis-Heerenveen, verzekeringspakket-Heerde, Rechtsbijstand Heemstede en verzekeraar-Heemskerk
rechtsbijstandverzekering-helmond

Rechtsbijstandverzekeringen Helmond vergelijken juli 2024

Dankzij een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische medewerking tijdens taferelen zoals een conflict in Noord-Brabant. Iets onmisbaars in situaties als een aankoop die niet voldoet aan verwachtingen of Problemen bij de gemeente. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Ook alle betrouwbare rechtsbijstandpolissen in Helmond vergelijken? Aan de hand van onze tool bekijk jij moeiteloos een betaalbare verzekeringscontract. Zo’n polis vergt enige voorkennis. We onderscheiden velerlei verzekeringsbedrijven en opties. Hieronder vind je verdere informatie. Zie ook https://www.helmond.nl.

Belangrijke voordelen van de verzekering rechtsbijstand

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Direct antwoord op juridische vragen
 • Ook interessant: Zelf rechtsbijstandverzekering

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische hulp en advies in het geval van een conflict. Dat gaat in de vorm van hulpverlening of in de vorm van geld.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op deze vraag is er geen sprake van een gemiddeld antwoord. Ben je veel onderweg of werk je regelmatig voor een andere baas? In dat geval kan je maar zo te maken hebben met een claim. Met behulp van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand begint met prijzen van €10,5. Duurdere polissen zitten rond de €12,25 per maand. De maandelijkse premie hangt af van type gezin, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en gekozen modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De modules wijken van elkaar af op voorwaarden, inhoud modules, hoogte eigen risico, en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is hangt af van jouw eisen budget en situatie. Door onze vergelijk-module tref jij gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Helmond.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Een keuze is alleen, of samenwonend met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Bepaal het uit te keren bedrag

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). In contanten of juist in advies. De max. vergoeding loopt van €7.500 tot €50.000.

 3. Modules selecteren

  Je kunt kiezen uit bijv. Consument of Wonen. Veel modules aanzetten heeft als gevolg een hogere premie. Schets voor jezelf op welke aspecten het risico hoog is. Koop je vaak online? Overweeg dan de module Consument.

 4. Polissen vergelijken

  In de volgende stap tref je een overzicht met aanbieders. Vergelijk ze zelf op kosten p/maand of waardering voor juridische hulp in Helmond.

 5. Online afsluiten

  Alle opties bekeken? Alle huishoudens kunnen de diensten van Unive, HEMA en Allianz snel online afsluiten. Ga je overstappen? Jouw aanstaande partij biedt daarbij ondersteuning.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Voorkom verrassingen, en kies een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Check de beste of laagst-geprijsde verzekeringen in regio 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2024 (gemeente Helmond)

 • Unive: Voor vrijwel elke soort schade
 • Inshared: Zaken snel opgepakt
 • Klaverblad: Juristen met expertise
 • Nationale Nederlanden: Geen overwacht hoge kosten
 • Aegon: Al vanaf €5,52 per maand
 • OHRA: Altijd gratis telefonisch advies
 • DAS: 84% beveelt DAS aan
 • HEMA: Juristen met expertise
 • Ditzo: Professionele verzekering
 • Lancyr: Onbeperkt telefonisch advies
 • Centraal Beheer: Direct online verzekeren
 • ABN AMRO: Goede beoordeling
 • FBTO: Zaken snel opgepakt
 • ARAG: Ruime keuze modules

Bekijk de verschillende modules

Wil je jouw rechtsbijstand in Helmond verzekeren? Jouw polis stel je zelf samen. Dat gaat aan de hand van handige modules. Extra details kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over aankopen e.d. Denk aan een probleem m.b.t. bepaalde overeenkomsten of een geschil met een provider.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze verleent bijstand bij zaken als fiscale rechten, je vermogen, en extra eigendommen. Zoals bijv. geschillen over jouw 2e woning.
 3. Wonen
  Deze module bij o.a. Nationale Nederlanden en Allianz gaat over zaken betreffende woningen (bijv. in buurt zoals Binnenstad, Helmond-Oost, Helmond-Noord, ’t Hout, Brouwhuis, Helmond-West, Warande, Stiphout, Rijpelberg, Dierdonk, Brandevoort, Industriegebied Zuid). Denk hier aan een aanvaring met de verhuurder of advocaat in Helmond.
 4. Verkeer
  Betreft zaken die spelen met de auto of fiets (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. letselschade en medische schade waar je als scootergebruiker schuldig aan bent. Je moet dan denken aan het verhalen van letsel- en/of materiële schade.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten hiervan kunnen aardig in papieren lopen. Via deze mogelijkheid staat juridisch advies 24/7 voor je klaar.

‘Uiteindelijk toch bij dezelfde verzekeraar gebleven!’

J. Kuiper, Helmond (juli 2024)