Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Haarlem

Een probleem op de zaak, in de straat, of in het verkeer? Ook jij kan ermee te maken krijgen. Een juridische adviseur is voor veel mensen onbetaalbaar. Door gebruik te maken van zo’n rechtsbijstandverzekering in Haarlem tackle je dit probleem. Een rechtsbijstandverzekering “bent je verzekerd van juridische hulp bij conflicten”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • het verhalen van letsel- en/of materiële schade
 • Problemen met de fiscus
 • Conflicten met betrekking tot contracten
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene assuradeurs (onder andere Klaverblad, HEMA of Zekur) en polissen (o.a. Inkomen of Mediation). Via onze specialisten kun je snel een vergelijking maken.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Netnummer023 (+3123)
Aantal inwoners158140
Postcodegebieden2000
WijkenOude
Naburige plaatsenverzekering-Goirle, rechtsbijstandverzekering-Goes, polis-Goeree-Overflakkee, verzekeringspakket-Gilze en Rijen, Rechtsbijstand Giessenlanden en verzekeraar-Gennep
rechtsbijstandverzekering-haarlem

Rechtsbijstandverzekeringen Haarlem vergelijken mei 2024

D.m.v. zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd mag jij aanspraak maken op juridische specialisten en advocaten in scenario’s van een conflict in Noord-Holland. Iets onmisbaars in situaties als ruzie over productgarantie of Aanvaringen met de werkgever. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Haarlem vergelijken? Met de zoekmachine zoek jij moeiteloos een betaalbare verzekering. Zo’n polis is best complex. Er zijn velerlei maatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Onderstaand vind je verdere informatie. Voor info over de gemeente zie ook https://www.haarlem.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Geen onverwacht hoge kosten bij een conflict
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Zelf samenstellen met modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: ANWB afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische ondersteuning in situatie van persoonlijke geschillen. Dat gaat in de vorm van financiële ondersteuning.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Daarop is er geen sprake van een helder advies. Reis je veel of switch je regelmatig van werk? Dan kan er maar zo een conflict ontstaan. Aan de hand van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering is er al vanaf €11,25. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €14,75 per 30 dagen. De premie wordt berekend a.d.h.v. gezinssamenstelling, het verzekerde bedrag, en actieve modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat is lastig te zeggen. De verzekeringen lopen uiteen op polisvoorwaarden, type dekking, hoogte eigen bijdrage, en de premie. Wat de beste polis is, hangt af van jullie eigen draagvlak, budget en situatie. Via de vergelijker zoek je eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering in Haarlem.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Opties zijn alleen, of gezinnen met (en zonder) kids. Een verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  Dit keert de verzekeraar maximaal uit (per jaar). Dat kan gaan om advies of geld. Dit schommelt tussen de €25.000 tot €55.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We hebben het over opties als Inkomen en Mediation. Alle modules kiezen heeft als gevolg een hogere maandpremie. Bedenk op welke aspecten het risico hoog is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Polissen vergelijken

  Wat volgt is een pagina met polissen. Vergelijk ze zelf op kosten p/maand of waardering voor juridische hulp in Haarlem.

 5. Online afsluiten

  Je keuze gemaakt? Alle huishoudens kunnen de diensten van Klaverblad, HEMA en Interpolis gemakkelijk online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De toekomstige verzekeraar kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een gewoon goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom verrassingen, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Check de beste of juist de goedkoopste polissen in de regio 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2024 (gemeente Haarlem)

 • Unive: Zaken snel opgepakt
 • Inshared: Goede beoordeling
 • Klaverblad: Online schade melden
 • Nationale Nederlanden: Zelf samentstellen
 • Aegon: Geen overwacht hoge kosten
 • OHRA: Zaken snel opgepakt
 • DAS: Goede beoordeling
 • HEMA: Geen overwacht hoge kosten
 • Ditzo: Gespecialiseerde juristen
 • Lancyr: Direct online verzekeren
 • Centraal Beheer: Zelf samentstellen
 • ABN AMRO: Direct online verzekeren
 • FBTO: Zelf je dekkingen kiezen
 • ARAG: Gemakkelijk online afsluiten

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Online jouw rechtsbijstand in Haarlem verzekeren? De verzekering stel je zelf samen. Dat gaat aan de hand van speciale modules. Aanvullende info kan je hieronder lezen.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende de rechten van consumenten. Onder andere een probleem m.b.t. een aankoop of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze polis ondersteunt jou in situatie zoals fiscaal recht, jouw vermogen, en extra eigendommen. Als o.a. een meningsverschil met een beleggingsadviseur.
 3. Wonen
  Deze module bij Unive en ANWB speelt bij geschillen inzake je appartement (bijv. in buurten als Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk). Denk hier aan onenigheid met de huurbaas of advocaat in Haarlem.
 4. Verkeer
  Dit gaat over zaken die spelen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Je kunt denken aan letselschade of medische schade waar je als scootergebruiker aan deelneemt. Een typisch voorbeeld is een meningsverschil over de reparatie van jouw auto.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. De kosten hiervan vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze dekking kun jij rekenen op goede ondersteuning.

‘Goede service, binnen enkele minuten was ik eruit!’

H. Kuijpers, Haarlem (mei 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente