Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Opmeer

Een probleem met collega’s, in de buurt, of op de weg? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Aan de hand van de rechtsbijstandverzekering in Opmeer pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “geeft advies bij een beginnend conflict tot bijstand in de rechtbank”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • een kapot product met garantie
 • Geschillen over toeslagen
 • Een meningsverschil met de buren
Via internet een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende partijen (zoals OHRA, Lancyr of Interpolis) en modules (o.a. Belasting of Verkeer). Met onze tools kan jij alle details vinden.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

rechtsbijstandverzekering-opmeer

Rechtsbijstandverzekeringen Opmeer vergelijken april 2024

Dankzij de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridische medewerking in het geval van moeilijkheden in Noord-Holland. Iets onmisbaars tijdens voorvallen als een conflict over jouw vaarbewijs of Een meningsverschil rondom vermogensbelasting. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Opmeer vergelijken? Door gebruik te maken van de vergelijker zoek je zonder moeite een goedkope verzekeringscontract. Zo’n polis sluit je niet zomaar even af. Er zijn velerlei verzekeringsmaatschappijen en dan zijn er nog allerlei modules. Onderstaand leggen we een en ander uit. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.opmeer.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Ook de kinderen meeverzekeren
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over HEMA afsluiten

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt rechtshulp in het geval van een conflict. Dat gaat in de vorm van rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Hierop is er geen sprake van een algemeen advies. Zit je veel in de auto of heb je te maken met onzeker werk? In die situatie is de kans op een conflict groter. Aan de hand van de modules bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een polis begint met prijzen van €11,5. Verzekeringen met een ruime dekking kosten zo’n €13,75 (maandelijks). De maandelijkse premie heeft te maken met grootte van het gezin, het afgedekte bedrag, en gekozen modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat is lastig te zeggen. De rechtsbijstandverzekeringen wijken van elkaar af op voorwaarden, inhoud modules, het eigen risico, en de hoogte van de uitkering. Welke verzekeraar de beste is, selecteer je aan de hand van je specifieke vraag, en privésituatie. Geholpen door onze vergelijk-module vind je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Opmeer.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies type huishouden

  Bijvoorbeeld alleenstaand, of samenwonend met kinderen. De verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Hoe hoog moet de uitkering zijn?

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Dat kan gaan om advies of geld. Dit varieert van €22.500 tot €85.000.

 3. Bepaal modules

  Je hebt de keuze uit thema’s zoals Vermogen en Medisch. Meer modules selecteren draait uit op hogere lasten. Bedenk waar de nood het hoogste is. Een lastige huisbaas? Denk aan de module Wonen.

 4. Bekijk en vergelijk

  In de volgende stap tref je een pagina met alle opties. Vergelijk ze zelf op prijs of reviews voor juridische hulp in Opmeer.

 5. Online afsluiten

  Ben je eruit? Jij kunt een product van o.a. Aegon, Lancyr en Zekur vandaag nog online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De aanstaande verzekeringsmaatschappij neemt dit (deels) uit handen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Voorkom verrassingen, en bekijk de mogelijkheden voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Stap over naar de beste of voordeligste polissen in de regio 1716.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van april 2024 (gemeente Opmeer)

 • Unive: Voor grote en kleine geschillen
 • Inshared: Goede beoordeling
 • Klaverblad: Zelf samentstellen
 • Nationale Nederlanden: Voor grote en kleine geschillen
 • Aegon: Verschillende modules
 • OHRA: Ruime dekking
 • DAS: Voor vrijwel elke soort schade
 • HEMA: 24/7 advies van experts
 • Ditzo: Juridische hulp van DAS.
 • Lancyr: Goede beoordeling
 • Centraal Beheer: Geen eigen risico
 • ABN AMRO: Gemakkelijk online afsluiten
 • FBTO: Zelf samentstellen
 • ARAG: Populaire ProRechtPolis

Uit welke modules kan ik kiezen?

Snel jouw rechtsbijstand in Opmeer verzekeren? Deze polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dat werkt met verschillende modules. Additionele specificaties tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent consumentenproducten. Neem nou problematische situatie aangaande familiezaken of een conflict met een webwinkel.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze polis verleent bijstand bij zaken als fiscale rechten, het vermogen, en ander waardevol bezit. Denk aan onenigheid over toeslagen.
 3. Wonen
  Deze module via Centraal beheer en Asr kies jij voor situaties inzake jouw woning (bijv. in buurten als Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02). Denk hier aan een aanvaring m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Opmeer.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op gebeurtenissen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Bijvoorbeeld medische schade of letsel(schade) waar je als scootergebruiker deelgenoot van bent. Een typisch voorbeeld is een conflict na een auto ongeluk.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Noemen we soms ook gezinsrechtsbijstand. Vaak toegepast bij een scheiding. Scheidingskosten vallen in de praktijk vaak hoog uit. Middels deze dekking heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Geen angst voor hoge juridische kosten’

D. Post, Opmeer (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente