Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Leerdam

Een conflict met collega’s, met de buren, of in het verkeer? Het is iets dat dagelijks gebeurd. Juridische hulp kan erg duur zijn. Door zo’n rechtsbijstandverzekering in Leerdam heb jij meer mogelijkheden. Een rechtsbijstandverzekering “voorziet uw hele gezin van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen”. Denk aan situaties als:

 • een geschil met de gemeente
 • Een meningsverschil met jouw zorgverzekeraar
 • Aanvaringen over recht van overpad
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere partijen (denk aan OHRA, Centraal beheer of DAS) en voorwaarden (als Consument of Mediation). Op deze website lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
(Net) nummer0345 (+31345)
Bewoners20711
Postcodegebied4140
BuurtschappenLeerdam
Plaatsen in de omgevingverzekering-Langedijk, rechtsbijstandverzekering-Landsmeer, polis-Landgraaf, verzekeringspakket-Landerd, Rechtsbijstand Laarbeek en verzekeraar-Krimpenerwaard
rechtsbijstandverzekering-leerdam

Rechtsbijstandverzekeringen Leerdam vergelijken juni 2024

Middels zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd heb je de zekerheid van juridische medewerking in scenario’s van ruzies en problemen in Zuid-Holland. Dit biedt uitkomst in situaties als schade aan een geparkeerde auto of Een meningsverschil over de erfgrens. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Leerdam vergelijken? Door gebruik te maken van onze tool vind jij moeiteloos een goedkope polis. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. We onderscheiden uiteenlopende assuradeurs en modules. Op deze pagina leggen we een en ander uit. Voor info over de gemeente zie ook https://www.leerdam.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je bent verzekerd voor potentiële hoge juridische kosten
 • Alle gezinsleden kunnen profiteren
 • Je bepaalt zelf wat wel/niet verzekerd wordt
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Unigarant pakket

Top 4 vragen m.b.t.de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor geeft juridisch advies wanneer jij dat nodig hebt. Ze bieden je onder andere geld of natura.

Hebben wij deze verzekering nodig?

Hierop mist een echt eenduidig antwoord. Reis je veel of werk je regelmatig voor een andere baas? Op basis van die info is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Via de modules stel je zelf een pakket samen.

Wat kost een verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering sluit je af vanaf €9. Duurdere polissen zitten rond de €12 per 30 dagen. De premie is afhankelijk van type gezin, het afgedekte bedrag, en type modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Dat is voor iedereen anders. De modules variëren op vergoedingen, dekkingen, eigen risico en uiteraarde de premie per maand. Wat de beste polis is, moet worden bepaald door jouw wensen, en privésituatie. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk jij probleemloos de beste rechtsbijstandverzekering in Leerdam.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Definieer type gezin

  Mogelijkheden zijn een 1 persoons dekking of samenwonend met kinderen. Een verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  We hebben het over de maximum vergoeding. In natura of in geld. Dit varieert van €12.500 tot €100.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  Jij hebt keuzes voor bijv. Werk of Wonen. Veel modules aanzetten heeft als gevolg een duurder tarief. Bedenk op welke aspecten de nood het hoogste is. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Bekijk en vergelijk

  Gelukt? Dan volgt een pagina met polissen. Orden ze op kosten of score voor juridische hulp in Leerdam.

 5. Regel de overstap

  Ben je eruit? Jij kunt een product van o.a. Nationale Nederlanden, Centraal beheer of ING gemakkelijk online afsluiten. Ga je overstappen? De gekozen verzekeringsmaatschappij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en kies een verzekering die direct ingaat voor rechtshulp. Ontdek de beste of voordeligste in jouw regio 4140, 4141, 4142, 4143.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juni 2024 (gemeente Leerdam)

 • Unive: Hoge klantwaardering
 • Inshared: Voor grote en kleine geschillen
 • Klaverblad: Verschillende modules
 • Nationale Nederlanden: Eenvoudig samenstellen
 • Aegon: 240 juristen en 70 advocaten
 • OHRA: Geen overwacht hoge kosten
 • DAS: Gespecialiseerde juristen
 • HEMA: Zelf samentstellen
 • Ditzo: Juristen met expertise
 • Lancyr: Professionele verzekering
 • Centraal Beheer: €0,00 eigen risico
 • ABN AMRO: Ruime keuze modules
 • FBTO: Eenvoudig samenstellen
 • ARAG: Populaire ProRechtPolis

Welke modules worden aangeboden?

Meteen jouw rechtsbijstand in Leerdam verzekeren? De verzekering is 100% zelf samen te stellen. Dat werkt met een aantal modules. Hoe dat werkt kan jij hieronder vinden.

 1. Consument
  Alles wat te maken heeft met aankopen e.d. Bijvoorbeeld problematische situatie aangaande tuchtzaken of een conflict met je internetprovider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze optie ondersteunt jou in voorvallen als met name fiscaal recht, je vermogen, en extra eigendommen. Neem nou geschillen m.b.t. koop/verkoop van een 2e 2oning.
 3. Wonen
  Deze dekking via Klaverblad of Zekur gaat over zaken betreffende appartementen (bijv. in buurten als Leerdam). Bijvoorbeeld een aanvaring met de gemeente over jouw huis of advocaat in Leerdam.
 4. Verkeer
  Heeft te maken met alles wat er gebeurt tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. medische schade of letselschade waar je als verkeersdeelnemer schuldig aan bent. Je kunt denken aan een gestolen voertuig.
 5. Echtscheiding en Mediation
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. Scheidingskosten kunnen flink oplopen. Middels deze module heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Goede uitleg over een rechtsbijstandverzekering’

W. Bakker, Leerdam (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente