Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Leiden

Een probleem op kantoor, met de buren, of met een winkel? De schuld ligt niet altijd bij jou. Een juridische adviseur kan in de papieren lopen. Middels de rechtsbijstandverzekering in Leiden pak je dat issue aan. De rechtsbijstandverzekering “biedt direct juridische hulp tegen een lage premie”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • een geschil m.b.t jouw rijbewijs
 • Aanvaringen met een webwinkel
 • Conflicten aangaande alimentatie
Online een verzekering rechtsbijstand afsluiten? Jij kan terecht bij verscheidene verzekeraars (als OHRA, Ditzo en ANWB) en polissen (zoals Werk of Verkeer). Dankzij onze adviseurs is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
(Net) nummer071 (+3171)
Aantal inwoners122561
Postcodegebied2300
BuurtschappenBinnenstad-Zuid
Naburige plaatsenverzekering-Leek, rechtsbijstandverzekering-Lansingerland, polis-Langedijk, verzekeringspakket-Landsmeer, Rechtsbijstand Landgraaf en verzekeraar-Landerd
rechtsbijstandverzekering-leiden

Rechtsbijstandverzekeringen Leiden vergelijken september 2022

Door een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming in situaties van een conflict in Zuid-Holland. Dit is handig als het gaat om een geschil m.b.t jouw rijbewijs of Problemen beleggingsadvies. Ieder familielid is gedekt binnen de polis. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Leiden vergelijken? Middels de vergelijkingstool zoek jij direct een betaalbare verzekering voor rechtsbijstand. Zo’n polis sluit je niet zomaar even af. In de markt zijn er verschillende verzekering aanbieders en dan zijn er nog allerlei modules. Op onze site zijn verdere details te vinden. Zie ook https://www.leiden.nlgemeent.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je komt niet in financiële problemen bij een conflict
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Zelf samenstellen met modules
 • Persoonlijke juridische medewerkers bij conflicten
 • Bezoek ook: Univé pakket

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft juridische ondersteuning ten tijde van problemen. Ze bieden je onder andere financiële middelen of advies.

Is zo’n verzekering noodzakelijk?

Hierop mist een echt directe algemene conclusie. Reis je veel of werk je regelmatig voor een andere baas? In die situatie kan je maar zo te maken hebben met een claim. Aan de hand van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering voor rechtsbijstand begint met prijzen van €10,75. Dit loopt op tot circa €12 (maandelijks). Het tarief wordt berekend a.d.h.v. type gezin, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en gekozen modules.

Hoe bepaal je de beste verzekering?

Ook hierop is geen eenduidig antwoord. De polissen verschillen op voorwaarden, dekkingen, vrijwillige eigen bijdrage, en de premie. Wat precies de beste verzekeraar is hangt af van jouw eisen en omstandigheden. Via het vergelijk script ontdek je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Leiden.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Mogelijkheden zijn een 1-persoonshuishouden, of gezinnen met (en zonder) kids. Zo’n verzekering voor rechtsbijstand geldt voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  We hebben het over de maximum vergoeding. In de vorm van diensten of geld. De max. vergoeding loopt van €25.000 tot €70.000.

 3. Verzekering samenstellen met modules

  We hebben het over o.a. Fiscaal recht en Mediation. Een groot aantal modules draait uit op hogere lasten. Ga na waar het risico het grootst is. Zit je veel in de auto? Overweeg dan de module verkeer.

 4. Aanbieders vergelijken

  Hierna vind je een tabel met alle opties. Rank zelf op kosten of waardering voor juridische hulp in Leiden.

 5. Regel je polis online

  Een geschikte optie?Jij kunt een product van o.a. Nationale Nederlanden, FBTO en Reaal snel online afsluiten. Heb je al een polis en stap je over? De nieuwe assuradeur kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Vind een goede rechtsbijstandverzekering en sluit online af

Zorg dat je niet voor hoge kosten komt te staan, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor juridische ondersteuning. Ontdek de beste of laagst-geprijsde polissen in de regio 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van september 2022 (gemeente Leiden)

 • Unive: Ruime keuze modules
 • Inshared: Voor vrijwel elke soort schade
 • Klaverblad: Gespecialiseerde juristen
 • Nationale Nederlanden: Voor grote en kleine geschillen
 • Aegon: Geen overwacht hoge kosten
 • OHRA: Gespecialiseerde juristen
 • DAS: Juristen met expertise
 • HEMA: Direct online verzekeren
 • Ditzo: Verschillende modules
 • Lancyr: Eenvoudig samenstellen
 • Centraal Beheer: Eenvoudig samenstellen
 • ABN AMRO: 5 sterren MoneyView
 • FBTO: De beste juristen op uw zaak
 • ARAG: Online schade melden

Welke modules worden aangeboden?

Direct jouw rechtsbijstand in Leiden verzekeren? Deze polis is 100% zelf samen te stellen. Dat gaat aan de hand van zogenaamde modules. Meer info lees je hierna.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over aankopen e.d. Zoals bijv. een conflict over een aankoop of een online aankoop die niet wordt bezorgd.
 2. Belasting & vermogen
  Deze polis verleent bijstand bij zaken als fiscaal recht, jouw vermogen, en extra eigendommen. Bijvoorbeeld een conflict over aandelen en obligaties.
 3. Wonen
  Deze keuze via Unive of Allianz gaat over zaken ten aanzien van jouw huis (bijv. in een wijk zoals Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict). Bijvoorbeeld geschillen m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Leiden.
 4. Verkeer
  Hiermee doelen we op vervelende omstandigheden op de weg (verkeersrechtsbijstand). Neem nou (letsel)schade en/of medische schade waar jij met de elektrische fiets slachtoffer van bent. Een kwestie kan zijn een geschil met een BOVAG-garage.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook bekend als gezinsrechtsbijstand. Relevant in het geval van een scheiding. De kosten hiervan vallen in de praktijk vaak hoog uit. Met deze module heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Ik wist niet dat mijn verzekering zo goedkoop kon’

Q. de Vos, Leiden (september 2022)