Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Ferwerderadiel

Een botsing op kantoor, met de buren, of met de belastingdienst? Soms kun jij er niks aan doen. Juridische ondersteuning kan niet iedereen betalen. Via deze rechtsbijstandverzekering in Ferwerderadiel pak je dat issue aan. Een rechtsbijstandverzekering “bent je verzekerd van juridische hulp bij conflicten”. Je kunt dan denken aan:

 • een conflict over jouw vaarbewijs
 • Een meningsverschil met een webwinkel
 • Conflicten inzake ouderlijk gezag en/of een omgangsregeling
Vanuit huis jouw verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er zijn aanbiedingen beschikbaar bij maatschappijen (als Unive, FBTO of DAS) en modules (zoals Consument of Medisch). Via onze specialisten is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Regionummer0519 (+31519)
Inwoners8701
Postcodegebied9111
BuurtenBouwstreek
Plaatsen in de omgevingverzekering-Dongen, rechtsbijstandverzekering-Doetinchem, polis-Doesburg, verzekeringspakket-Dinkelland, Rechtsbijstand Diemen en verzekeraar-Deventer
rechtsbijstandverzekering-ferwerderadiel

Rechtsbijstandverzekeringen Ferwerderadiel vergelijken juli 2024

Met een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische hulp en advies in het geval van ruzies en problemen in Friesland. Dit biedt uitkomst als het gaat om een online aankoop die niet wordt bezorgd. en Conflicten m.b.t. belastingaanslagen. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Ook hulp nodig bij rechtsbijstandpolissen in Ferwerderadiel vergelijken? Middels de vergelijk tool zoek je gemakkelijk een goede rechtsbijstandverzekering. Het productsluit je niet zomaar even af. Er zijn velerlei verzekering aanbieders en modules. Verderop kan je er alles over lezen. Ook de gemeente biedt hierover informatie: https://www.ferwerderadiel.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Bij een geschil hoef je geen enorme kosten te betalen
 • De hele familie op 1 polis verzekeren
 • Zelf samenstellen met modules
 • Snel juridisch advies bij problemen
 • Bekijk ook: Generali dekking

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is er voor rechtshulp ten tijde van problemen. Zo verstrekken ze bijv. rechtshulp, maar kan ook d.m.v. geld.

Heb ik zo’n verzekering nodig?

Hierop is er geen sprake van een eenduidig antwoord. Zit je veel in de auto of werk je regelmatig voor een andere baas? In die situatie is de kans op een conflict groter. Via de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Wat is de prijs van een verzekering rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering begint met prijzen van €9,5. Kies je een ruim pakket? Dan ga je zo richting €14,5 per 30 dagen. De prijs is afhankelijk van grootte van het gezin, het verzekerde bedrag, en actieve modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat is voor iedereen anders. De verzekeringen variëren op contractvoorwaarden, modules, eigen risico en de hoogte van de uitkering. Welke verzekeraar de beste is, hangt af van jouw eisen en financiële situatie. Via de tool check je gemakkelijk de beste rechtsbijstandverzekering in Ferwerderadiel.

Benodigde tijd: 6 minuten

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Specificeer gezinssamenstelling

  Een keuze is alleen, of alleen kinderen en geen partner. Deze verzekering voor rechtsbijstand is er voor het hele gezin.

 2. Hoeveel dekking wil je ontvangen?

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. Dat kan gaan om advies of geld. Dit varieert van €20.000 tot €50.000.

 3. Modules selecteren

  We onderscheiden bijv. Consument en Medisch. Alle modules kiezen mondt uit in een duurder tarief. Bedenk op welke aspecten het risico hoog is. Koop je vaak online? Overweeg dan de module Consument.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Je wordt nu doorgestuurd naar een ranglijst met alle opties. Sorteer op kosten p/maand of gemiddelde beoordeling voor juridische hulp in Ferwerderadiel.

 5. Regel de overstap

  Ben je eruit? Alle huishoudens kunnen de diensten van Unive, Ditzo of Arag snel online afsluiten. Stap je over van verzekeraar? De aanstaande verzekeringspartij kan dit vaak in orde maken.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en overweeg een verzekering die direct ingaat voor juridische bijstand. Check de beste of laagst-geprijsde verzekering in de omgeving 9111, 9112.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van juli 2024 (gemeente Ferwerderadiel)

 • Unive: Hoge klantwaardering
 • Inshared: Gespecialiseerde juristen
 • Klaverblad: Voor grote en kleine geschillen
 • Nationale Nederlanden: Geen overwacht hoge kosten
 • Aegon: Online schade melden
 • OHRA: Professionele verzekering
 • DAS: Ruime keuze modules
 • HEMA: In begrijpelijke taal
 • Ditzo: Juristen met expertise
 • Lancyr: Voor vrijwel elke soort schade
 • Centraal Beheer: Zelf je dekkingen kiezen
 • ABN AMRO: Zelf samentstellen
 • FBTO: Zelf je dekkingen kiezen
 • ARAG: Verschillende modules

Welke modules worden aangeboden?

Wil je jouw rechtsbijstand in Ferwerderadiel verzekeren? Deze polis kan je naar eigen inzicht samenstellen. Dit kan middels handige modules. Hoe dat werkt tref je in de volgende alinea.

 1. Consument
  Hier regelen ze alle omtrent aankopen e.d. Zoals bijv. problematische situatie aangaande bepaalde overeenkomsten of een geschil met de gemeente.
 2. Belasting en vermogen
  Deze keuze verleent bijstand bij zaken als fiscale rechten, het vermogen, en andere bezittingen. Zoals bijv. geschillen inzake huur/verhuur van een 2e woning.
 3. Wonen
  Deze dekking via o.a. Klaverblad en Nowgo speelt bij geschillen aangaande je woning (bijv. in een wijk als Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02). Denk aan een aanvaring met de woningstichting of advocaat in Ferwerderadiel.
 4. Verkeer
  Dit gaat over vervelende omstandigheden op de weg (verkeersrechtsbijstand). Onder andere medische schade en letsel(schade) waar je als fietser slachtoffer van bent. Een typisch voorbeeld is een meningsverschil over de reparatie van jouw auto.
 5. Echtscheiding / Mediation
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. Dergelijke kosten vallen vaak niet mee. Aan de hand van deze polis heb jij recht op persoonlijke begeleiding.

‘Blij dat ik even vergeleken heb, flink bespaard!’

D. de Bruin, Ferwerderadiel (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente