Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Alphen aan den Rijn

Een botsing op het werk, in de straat, of op de weg? Soms kun jij er niks aan doen. Juridisch advies kan niet iedereen betalen. Aan de hand van zo’n rechtsbijstandverzekering in Alphen aan den Rijn beperk je het risico. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die je kunt afsluiten voor wanneer je in een juridisch conflict komt en rechtsbijstand nodig hebt”. Om je hierbij een beeld te geven:

 • problemen met een winkel
 • Problemen met de gemeente
 • Een meningsverschil met de buren
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is aanbod van meerdere maatschappijen (als Klaverblad, Lancyr en Asr) en pakketten (zoals Consument en Mediation). Via deze site lees je uitgebreide info.

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering
verzekeruzelf-nl-verzekering

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
(Regio) nummer0172 (+31172)
Aantal inwoners107960
Postcodegebied2400
BuurtenOudshoorn
Plaatsen nabijverzekering-Alblasserdam, rechtsbijstandverzekering-Achtkarspelen, polis-Aalten, verzekeringspakket-Aalsmeer, Rechtsbijstand Aalburg en verzekeraar-Aa en Hunze
rechtsbijstandverzekering-alphen-aan-den-rijn

Rechtsbijstandverzekeringen Alphen aan den Rijn vergelijken december 2022

Middels zo’n rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geniet jij maximale juridische bijstand & bescherming in scenario’s van ruzies en problemen in Zuid-Holland. Dit is handig ten tijde van niet geleverde artikelen en Conflicten met de plaatselijke overheid. Alle gezinsleden zijn meeverzekerd. Wil je ook de beste rechtsbijstandpolissen in Alphen aan den Rijn vergelijken? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool speur je direct de gewenste verzekering. Dit type verzekering vergt enige voorkennis. Er zijn uiteenlopende verzekeringsmaatschappijen plus modules. Hieronder vind je verdere informatie. Bekijk ook de gemeentewebsite: https://www.alphenaandenrijn.nl.

Het gemak van een verzekering rechtsbijstand

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Uitgebreide dekking voor volwassenen en kinderen
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over Delta Lloyd pakket

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische medewerking wanneer jij dat nodig hebt. Zo verstrekken ze bijv. geld of natura.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op deze vraag is er geen sprake van een gemiddeld antwoord. Ben je veel onderweg of werk je regelmatig voor een andere baas? In die situatie is een conflict natuurlijk niet uitgesloten. Aan de hand van de modules kies je zelf wat je wel/niet verzekert.

Welke kosten zijn verbonden aan de verzekering rechtsbijstand?

Een dergelijke verzekering is er al vanaf €8,25. Duurdere polissen zitten rond de €14 per 4 weken. De maandelijkse premie wordt bepaald door grootte van het gezin, het bedrag waar de verzekeraar voor garant staat, en actieve modules.

Welke verzekering is de beste?

Dat hangt er nogal vanaf. De verzekeringen wijken van elkaar af op voorwaarden, soorten dekking, eigen risico en natuurlijk de kosten. Wat het beste aanbod is, hangt af van je specifieke vraag, en risicogebieden. Geholpen door het vergelijk script check je moeiteloos de beste rechtsbijstandverzekering in Alphen aan den Rijn.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Dat kan zijn een 1-persoonshuishouden, of alleen kinderen en geen partner. Een verzekering voor rechtsbijstand sluit je af voor het hele gezin.

 2. Welke bedrag wil je verzekeren?

  Het betreft het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitbetaalt. In de vorm van diensten of geld. Dit ligt doorgaans tussen de €15.000 tot €85.000.

 3. Bepaal modules

  Je kunt kiezen uit opties als Werk of Medisch. Een groot aantal modules heeft als gevolg een hogere premie. Bedenk op welke aspecten je risico loopt. Switch je regelmatig van baan? Denk aan de module Werk & Inkomen.

 4. Online vergelijken

  In de volgende stap tref je een pagina met verzekeringen. Rank zelf op kosten of beoordelingen voor juridische hulp in Alphen aan den Rijn.

 5. Afsluiten via internet

  Alle opties bekeken? Je kan producten van maatschappijen als Inshared, HEMA of Arag snel online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De aanstaande assuradeur helpt hierbij.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten via internet

Vermijd hoge juridische kosten, en ga voor een verzekering die direct ingaat voor hulp & advies van juridische aard. Raadpleeg de beste en/of de goedkoopste polis in de omgeving 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van december 2022 (gemeente Alphen aan den Rijn)

 • Unive: Eenvoudig samenstellen
 • Inshared: Ruime dekking
 • Klaverblad: Ruime keuze modules
 • Nationale Nederlanden: Verschillende modules
 • Aegon: Verschillende modules
 • OHRA: Ruime dekking
 • DAS: Altijd rechtshulp On Demand
 • HEMA: Zaken snel opgepakt
 • Ditzo: Gespecialiseerde juristen
 • Lancyr: Goede beoordeling
 • Centraal Beheer: Voor vrijwel elke soort schade
 • ABN AMRO: De beste juristen op uw zaak
 • FBTO: Hoge klantwaardering
 • ARAG: Erkende Flexpolis

Bekijk de verschillende modules

Online jouw rechtsbijstand in Alphen aan den Rijn verzekeren? Dit product is 100% zelf samen te stellen. Dit kan middels een aantal modules. Extra details lees je hierna.

 1. Consument
  Hierbinnen valt alles betreffende aankopen e.d. Onder andere geschillen met betrekking tot vermeende schade of een geschil met een provider.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze dekking ondersteunt jou in omstandigheden rondom fiscaal recht, vermogens, en andere bezittingen. Onder andere onenigheid met de belastingdienst.
 3. Wonen
  Deze dekking via Nationale Nederlanden en Zekur kies jij voor situaties betreffende je huis (bijv. in een wijk zoals Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn). Bijvoorbeeld een conflict rondom jouw huurwoning of advocaat in Alphen aan den Rijn.
 4. Verkeer
  Dit gaat over zaken die spelen tijdens deelname aan verkeer (verkeersrechtsbijstand). Zoals bijv. letselschade of medische schade waar jij als bestuurder slachtoffer van bent. Je kunt denken aan dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk.
 5. Mediation (echtscheiding)
  Ook wel gezinsrechtsbijstand. Meestal gebruikt bij een echtscheiding. De kosten van zo’n scheiding zijn doorgaans zeer fors. Middels deze module worden deze kosten (deels) vergoed.

‘Goede uitleg over een rechtsbijstandverzekering’

W. Sanders, Alphen aan den Rijn (december 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente