Rechtsbijstand verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Rechtsbijstandverzekering Alblasserdam

Een botsing op kantoor, met de buren, of op de weg? De schuld ligt niet altijd bij jou. Juridische hulp is soms financieel niet mogelijk. Middels deze rechtsbijstandverzekering in Alblasserdam wordt er altijd naar je geluisterd. Een rechtsbijstandverzekering “is een verzekering die de verzekeringnemer bijstaat in vele situatie”. Je kunt terecht komen in omstandigheden als:

 • problemen met de boeking van een vakantie
 • Problemen met de woningstichting
 • Conflicten bij een kledingwinkel
Zelfstandig de verzekering rechtsbijstand afsluiten? Er is keuze uit verschillende verzekeraars (denk aan Nationale Nederlanden, Ditzo of Allianz) en voorwaarden (zoals Werk en Wonen). Via onze specialisten is een keuze snel gemaakt!

Consument Wonen Verkeer Werk Fiscaal Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering
unive-verzekering
ohra-verzekering
Beste service
aegon-verzekering
nationale-nederlanden-verzekering
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering
centraal-beheer-verzekering
ditzo-verzekering

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Netnummer078 (+3178)
Bewoners19955
Postcodegebieden2950
BuurtenCentrum
Plaatsen in de regioverzekering-Vlieland, rechtsbijstandverzekering-Vlaardingen, polis-Vianen, verzekeringspakket-Venray, Rechtsbijstand Venlo en verzekeraar-Velsen
rechtsbijstandverzekering-alblasserdam

Rechtsbijstandverzekeringen Alblasserdam vergelijken mei 2023

Met een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd kan men altijd rekenen op juridische bijstand & bescherming in scenario’s van ruzies en problemen in Zuid-Holland. Dit biedt uitkomst tijdens voorvallen als een conflict over jouw vaarbewijs of Problemen met de plaatselijke overheid. Je kunt de dekking voor de hele familie afsluiten. Wil jij de beschikbare rechtsbijstandpolissen in Alblasserdam vergelijken? Middels de vergelijker bekijk jij eenvoudig een geschikte verzekering voor rechtsbijstand. Rechtsbijstand is niet heel eenvoudig. In de markt zijn er allerlei assuradeurs en dan zijn er nog allerlei modules. Hieronder vind je verdere informatie. Voor info over de gemeente zie ook https://www.alblasserdam.nl.

Waarom een verzekering voor rechtsbijstand afsluiten

 • Je voorkomt hoge juridische kosten
 • Hele gezin is meeverzekerd
 • Naar eigen inzicht samenstellen
 • Altijd een luisterend oor van juridische specialisten
 • Lees verder over DAK pakket

Rechtsbijstandverzekering FAQ

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en advies in situatie van persoonlijke geschillen. Dat gaat in de vorm van geld of natura.

Heb ik een verzekering voor rechtsbijstand nodig?

Op dat vraagstuk bieden wij geen helder advies. Reis je veel of verhuis je vaak? In die situatie kan er maar zo een conflict ontstaan. Door middel van de modules kan je dit naar eigen inzicht indelen.

Welke tarieven kent deze verzekering rechtsbijstand?

Een verzekering kan je al vinden vanaf €9. Kosten lopen op tot €14,25 p/maand. De maandpremie hangt af van type gezin, verzekerde bedrag en type modules.

Hoe vind ik de beste verzekering?

Dat verschilt per situatie. De rechtsbijstandverzekeringen variëren op polisvoorwaarden, modules, vrijwillige eigen bijdrage, en natuurlijk de kosten. Wat het beste aanbod is, selecteer je aan de hand van je specifieke vraag, en financiële situatie. Met behulp van het vergelijk script ontdek jij supersnel de beste rechtsbijstandverzekering in Alblasserdam.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De rechtsbijstandverzekering afsluiten

 1. Kies gezinssamenstelling

  Mogelijkheden zijn alleen, of alleen kinderen en geen partner. Een verzekering voor rechtsbijstand verzekert in één keer jouw hele gezin.

 2. Kies hoogte verzekerd bedrag

  Dit is het maximum bedrag dat je ontvangt. In de vorm van diensten of geld. Dit ligt doorgaans tussen de €7.500 tot €50.000.

 3. Modules selecteren

  Je hebt de keuze uit thema’s zoals Belasting of Echtscheiding. Meer modules selecteren heeft als gevolg een hogere premie. Schat in waar de nood het hoogste is. Verhuis je met regelmaat? De module Wonen kan handig zijn.

 4. Vergelijk verzekeraars

  Je wordt nu doorgestuurd naar een ranglijst met alle opties. Rank zelf op kosten p/maand of score voor juridische hulp in Alblasserdam.

 5. Regel je polis online

  Een geschikte optie?Je kunt de polis van bijvoorbeeld Inshared, Centraal beheer en Allianz gemakkelijk online afsluiten. Is er sprake van overstappen? De toekomstige maatschappij kan daarbij helpen.

kosten berekenen

Een goede rechtsbijstandverzekering online afsluiten

Voorkom dure juridische procedures, en neem een verzekering die direct ingaat voor juridische bescherming. Ontdek de beste of juist de goedkoopste verzekering in de omgeving 2950, 2951, 2952, 2953, 2954.

De beste rechtsbijstandverzekeringen van mei 2023 (gemeente Alblasserdam)

 • Unive: De beste juristen op uw zaak
 • Inshared: Online schade melden
 • Klaverblad: Eenvoudig samenstellen
 • Nationale Nederlanden: Altijd professionele hulp
 • Aegon: Voor vrijwel elke soort schade
 • OHRA: Vrije keuze advocaat
 • DAS: Zelf samentstellen
 • HEMA: De beste juristen op uw zaak
 • Ditzo: Ruime keuze modules
 • Lancyr: Geen wachttijd
 • Centraal Beheer: 24/7 advies van experts
 • ABN AMRO: 5 sterren MoneyView
 • FBTO: Eigen risico van €0,00
 • ARAG: Geen overwacht hoge kosten

Uit hoeveel modules bestaat de polis?

Wil je jouw rechtsbijstand in Alblasserdam verzekeren? Jouw polis is erg flexibel qua mogelijkheden. Dat gaat aan de hand van een aantal modules. Additionele specificaties vind je hieronder.

 1. Consument
  Hiermee bedoelen we alles wat gaat over de rechten van consumenten. Bijvoorbeeld problematische situatie aangaande ruzie met de buren of een geschil met de gemeente.
 2. Vermogen en Belasting
  Deze dekking heeft te maken met situatie zoals fiscale rechten, het vermogen, en extra eigendommen. Denk aan een aanvaring met een beleggingsadviseur.
 3. Wonen
  Deze optie via HEMA of Arag speelt bij geschillen aangaande je appartement (bijv. in een wijk zoals Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied). Denk hier aan een conflict m.b.t. de aanbouw of verbouw van de woning of advocaat in Alblasserdam.
 4. Verkeer
  We hebben het over zaken die spelen in het verkeer (verkeersrechtsbijstand). Betreft zaken als (letsel)schade en medische schade waar jij als bestuurder schuldig aan bent. Een typisch voorbeeld is dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een ongeluk.
 5. Mediation / echtscheiding
  Ook wel Persoon & Familie of gezinsrechtsbijstand en wordt vaak ingezet bij scheiding. Scheidingskosten vallen vaak niet mee. Via deze mogelijkheid heb je hiervoor meer zekerheden.

‘Mijn eerste rechtsbijstandverzekering online afgesloten’

F. de Bruyn, Alblasserdam (mei 2023)